Main Content

Fanúšikovia po prehre "vyzliekali" slovanistov z dresov

piatok, 7. november 2014 10:05 | Autor: TASR

Fanúšikovia po prehre "vyzliekali" slovanistov z dresov
Fanúšikovia po prehre "vyzliekali" slovanistov z dresov | zdroj: © TASR

Praha 7. novembra (TASR) - Futbalistom Slovana Bratislava sa po štvrtkovej prehre na pôde Sparty Praha (0:4) opäť otočili chrbtom vlastní fanúšikovia.

Pokrikmi z tribún ich "vyzliekali" z dresov a volali po takých zmenách, ktoré by slovenského šampióna vrátili späť na vrchol.

Letná sa vo štvrtok bavila gólovým predstavením domácich hráčov. Sparta v pohárovom dvojzápase celkovo "zničila" Slovan siedmimi gólmi a bez väčších problémov v defenzíve si udržala čisté konto. Kým "rudí" sa víťazstvom priblížili k postupu do vyraďovacej fázy, ich kedysi veľký rival z federálnych čias sa utápa v biede. "Nemali sme dobrú kontrolu lopty. Po našich stratách domáci začali kombinovať, ale prišli aj nešťastné góly. Na európskej scéne nemôžeme takto ľahko inkasovať," zhodnotil po stretnutí stredopoliar "belasých" Erik Grendel.

Ani na Letnej sa Slovan nedokázal vymaniť z negatívnej série na európskych trávnikoch. V kolónke strelených gólov svieti naďalej nula, počet inkasovaných stúpol už na štrnásť. Nespokojnosť so situáciou dali počas štvrtkového duelu jasne najavo aj fanúšikovia Slovana, ktorí zverencov trénera Jozefa Chovanca "vyzliekali" z dresov a volali po návrate úspešného tímu. "Treba im poďakovať, že sem prišli. Nechceli sme ich sklamať. Majú právo na svoj názor, je len na nás, aby sme si ich získali opäť na svoju stranu," dodal Grendel.

Nespokojnosť "verných" si vypočul aj brankár Dušan Perniš, ktorý v druhom polčase stál v bráne umiestnenej pred sektorom hostí: "Netvrdím, že si to nezaslúžime. Je to ich názor. Neviem, čo mám k tomu povedať." Zdá sa, že dlhotrvajúcu krízu "belasých" nezlomili ani dva úspešné výsledky z uplynulých troch fortunaligových zápasov. Práve naopak, po výpraskoch v pomere 0:4 na pôde Trnavy a Sparty sa frustrácia zrejme ešte viac prehĺbila. "Dostávame jeden debakel za druhým. Pre nás je to ako za trest v takomto stave teraz hrať Európsku ligu," myslí si Perniš.

Hráči Slovana strávili po štvrtkovom zápase až netradične veľa času v kabíne. Ako tvrdí Marko Milinkovič, vo vzduchu bolo cítiť mizériu. "Zase sme vysoko prehrali a sme sklamaní ako všetci, ktorí sú srdcom slovanisti. Chceli sme odohrať dobrý zápas, bojovať, ale prišiel ďalší debakel. Ak by som sem mal prísť s presvedčením, že opäť prehráme, necestoval by som. Európska liga nám však otvorila oči. Zostáva už len domáca súťaž. Musíme sa jednoducho vrátiť tam, kam patríme," zamyslel sa srbský stredopoliar v službách Slovana.