Main Content

Guardiola stále nie je 100% spokojný s výkonmi Bayernu

štvrtok, 6. november 2014 10:05 | Autor: TASR

Guardiola stále nie je 100% spokojný s výkonmi Bayernu
Guardiola stále nie je 100% spokojný s výkonmi Bayernu | zdroj: © TASR

Mníchov 6. novembra (TASR) - Futbalisti nemeckého majstra Bayernu Mníchov sa v stredu stali prvým klubom z krajiny úradujúcich majstrov sveta, ktorý vyhral skupinu Ligy majstrov už po štyroch zápasoch.

Bavori v 4. kole LM 2014/2015 doma zdolali AS Rím 2:0 a v predstihu si tak ako víťaz E-skupiny zabezpečili postup do osemfinále prestížnej súťaže. Napodobnili tak Borussiu Dortmund, ktorá postup slávila už v utorok.

Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu vyhrali štyri zápasy zo štyroch a ťahajú sériu 16 duelov bez prehry vo všetkých súťažiach. V dueli proti AS Rím sa síce museli zaobísť bez Arjena Robbena, ktorého trápi infekcia tráviaceho traktu, no na trávniku mali územnú i streleckú prevahu. Do vedenia domácich poslal v 38. minúte Franck Ribery, ktorý po ideálnej prihrávke od Davida Alabu namieril presne zvnútra šestnástky. Nemci si po prestávke bez problémov náskok strážili, v 64. minúte ho ešte navýšil Mario Götze.

"Gratulujem môjmu mužstvu. Som veľmi spokojný. Postúpili sme po štyroch zápasoch a už sa môžeme koncentrovať na ligu a pohár až do marca. Rešpektujem AS Rím, má dobrého trénera. Po prehre 1:7 hrali defenzívnejšie, často aj so šiestimi obrancami. My sme sa na to museli adaptovať. Ale chceli sme hrať ešte lepšie. A stále je tu priestor na zlepšovanie," povedal po zápase pre uefa.com Španiel, ktorému ale urobilo vrásky na čele zranenie rakúskeho univerzála Davida Alabu.

Rím už zďaleka nebol fackovacím panákom ako v predchádzajúcom zápase, aj si vytvoril zopár šancí, ale tie zlikvidoval brankár domácich Manuel Neuer. Kouč "vlkov" Rudi Garcia ocenil výkon oboch tímov: "Ukázali sme charakter a hrdosť. Hrali sme bez strachu. Možno sme mohli dosiahnuť aj lepší výsledok, ale hrali sme skutočne proti výbornému súperovi. Neuer je najlepší brankár sveta. Mali sme šance, ale zmaril ich. Súperovi sme nedávali priestor, takže si nevytvoril toho toľko ako minulý zápas. Som na mojich hráčov pyšný."