Main Content

Messi vyrovnal Raula: Všetky góly si ani nepamätám

štvrtok, 6. november 2014 10:05 | Autor: TASR

Messi vyrovnal Raula: Všetky góly si ani nepamätám
Messi vyrovnal Raula: Všetky góly si ani nepamätám | zdroj: © TASR

Amsterdam 6. novembra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi z FC Barcelona vyrovnal doterajší rekord v počte strelených gólov v Lige majstrov, resp. Európskom pohári majstrov.

Ten doposiaľ držal bývalý útočník Realu Madrid a Schalke 04 Raul Gonzalez, ktorý zaznamenal 71 gólov. Messi v stredajšom zápase LM 2014/2015 v 4. kole F-skupiny na ihrisku Ajaxu Amsterdam najprv v 36. minúte otvoril skóre a v 76. minúte strelil druhý gól svojho tímu. Práve ten bol jeho 71. v prestížnej súťaži.

Katalánci vyhrali 2:0 a kvalifikovali sa do osemfinále. Po súboji bol najobletovanejšou postavou práve 4-násobný najlepší hráč sveta podľa FIFA. Messi, úradujúci vicemajster sveta, potreboval na 71 gólov v LM 90 zápasov. Raul až 142. Na rekord útočí aj Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, ktorý má na konte 70 gólov.

"V tomto momente som veľmi šťastný, hoci rekord dnes nebol to hlavné. Chceli sme vyhrať a postúpiť, potrebovali sme tri body a tie sme dosiahli. Ajax hral dobre, dobre sa pohyboval. Som rád, že môžem hrať spolu s Neymarom a Suarezom, ktorí zapadli do filozofie Barcelony. A čo sa týka mojich gólov? Všetky si ani nepamätám. Najpamätnejšie sú tie vo finále, to hovorím vždy," citovali Messiho po zápase svetové médiá.

Názor na vyrovnanie rekordu poskytol aj tréner "Barcy" Luis Enrique: "Či je Messi najlepší hráč všetkých čias? Absolútne. Je najlepším hráčom, ktorého som kedy videl či už ako hráč alebo tréner."

najlepší strelci v histórii LM, resp. EPM:

71 gólov Raúl Gonzalez (Real Madrid/66, Schalke/5)
71 gólov Lionel Messi (FC Barcelona/71)
70 gólov Cristiano Ronaldo (Real Madrid/55, Manchester United 15)