Main Content

Ancelotti: Je nemožné umlčať prezidenta FIFA

streda, 29. október 2014 15:27 | Autor: Jakub Vaverka

Ancelotti: Je nemožné umlčať prezidenta FIFA
Ancelotti: Je nemožné umlčať prezidenta FIFA | zdroj: © TASR

Taliansky tréner Realu Madrid ostrými slovami reagoval na nedávne komentáre šéfa FIFA Seppa Blattera, ktoré sa týkali jeho zverenca Cristiana Ronalda.

Prezident FIFA pred pár dňami vyhlásil, že by Zlatú loptu dal najradšej jednému z nemeckých reprezentantov, ktorí sa pričinili k triumfu na MS 2014 v Brazílii, Ancelotti je proti a myslí si, že prestížne ocenenie by mal dostať po tretíkrát v kariére portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.

„Som prekvapený komentármi prezidenta FIFA, ale on môže povedať, čo len chce. Nie je toho veľa, čo s tým môžeme urobiť, je nemožné umlčať šéfa FIFA.“ rozhorčene Ancelotti komentoval skutočnosti na tlačovej konferencii

Zlatá lopta je individuálne ocenenie a faktom je, že Nemecko k triumfu na Mundiale nepriviedol žiaden jednotlivec, ale bol to práve jednoliaty tím, ktorý NationalElf zaistil futbalový grál. Naopak, Ronaldo po celú sezónu potvrdzoval, že ako jednotlivec ťažko nájde v súčasnom futbale konkurenciu, azda s výnimkou Lionela Messiho.

„Zlatá lopta je niečo, o čom ľudia začínajú diskutovať mesiace vopred, ale myslím si, že tento rok nie je veľa dôvodov na diskusiu. Ak minulý rok Ronaldo vyhral pred Ribérym a Messim, nie je žiadna pochybnosť o tom, že by sa mu to malo podariť aj tento krát.“

„Mne osobne Blatterov komentár o tom, že by mal ocenenie vyhrať Manuel Neuer nedáva žiadny zmysel.“

Víťaz Zlatej lopty 2014 bude oznámený 12. januára 2015.