Main Content

Cibulková vyhrala prvý zápas na malých MS vo Sofii

utorok, 28. október 2014 21:05 | Autor: TASR

Cibulková vyhrala prvý zápas na malých MS vo Sofii
Cibulková vyhrala prvý zápas na malých MS vo Sofii | zdroj: © TASR

Sofia 28. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková úspešne vstúpila do zápolení na "malých" MS v Sofii.

V úvodnom zápase turnaja v skupine Sredec zvíťazila ako nasadená dvojka nad domácou Bulharkou Cvetanou Pironkovovou v dvoch setoch 6:3, 7:6 (6). V druhom dejstve otočila z 1:4. Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s nasadenou osmičkou už na 7:1. V stredu v poslednom súboji programu druhého hracieho dňa nastúpi proti víťazke duelu medzi Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou a Nemkou Andreou Petkovicovou. 

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Pironkovovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Bulharka síce otočila na 3:2, no ďalšie štyri gemy sa stali korisťou slovenskej jednotky, ktorá hrala svoj typický nátlakový tenis. V druhom dejstve Pironkovová pridala na agresivite a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:1. Cibulková však vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk. V ňom nevyužila za stavu 6:1 päť mečbalov, no v koncovke napokon slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila v poradí šiestu možnosť. Zverenka trénera Mateja Liptáka, ktorá sa dostala do Sofie vďaka triumfu na turnaji WTA v mexickom Acapulcu, má v Sofii už istých 110 bodov do svetového rebríčka.

Cibulková bola po triumfe nad domácou držiteľkou voľnej karty spokojná. "Vedela som, že to bude ťažký zápas, pretože Cvetana hrá dobre. Čakala som, že ju budú povzbudzovať domáci fanúšikovia, vo svete je to bežné. V úvode zápasu som nerobila na kurte tie správne veci, hoci som sa cítila dobre, preto som si nechala zavolať môjho trénera Maťa Liptáka. Po jeho radách som začala hrať lepšie, bola som agresívnejšia a robila som menej chýb. Posledné dva-tri mesiace neboli pre mňa práve najlepšie, preto si dnešné víťazstvo veľmi cením. Verím, že mi dodá veľa sebavedomia. Finále je ešte ďaleko, treba sa teraz sústrediť na najbližší duel," povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte.

Cibulková v rozhovore pre TASR uviedla, že si chvíľami pripadala ako na Fed Cupe. "Dnes som hrala proti dvom súperkám. Ešte šťastie, že mám 10-ročnú prax z Fed Cupu, pretože diváci boli dnes naburcovaní a niekedy zákerní. Brala som to s pokorou, bojovala som a zvládla som ťažké stavy. Vedela som, akú mám použiť taktiku. Niekedy som od toho odišla, no dokázala som to vždy otočiť vo svoj prospech. Bola som koncentrovaná a pozitívne naladená. Vždy je čo zlepšovať, no s výkonom v otváracom zápase som veľmi spokojná a chcem v nastolenom trende pokračovať."

V druhom sete za stavu 1:4 ani po piatich nepremenených mečbaloch v tajbrejku Cibulková neklesala na duchu. "Nešla som do depresie a negativity. Zobrala som si k srdcu rady trénera, stále som bola pozitívna a bojovná. V tajbrejku mala súperka pri odvrátení mečbalov aj šťastie, raz jej pomohlo prasa, vyšli jej nejaké veci, no výborné bolo, že som si dokázala zachovať chladnú hlavu. Zúročila som tvrdú robotu s trénerom v príprave na záverečný turnaj sezóny," dodala Cibulková.

 

skupina SREDEC:

Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) - Cvetana Pironkovová (8-Bul.) 6:3, 7:6 (6)