Main Content

Freestyle motokros: Víťazom Freestyle X-night v Košiciach Čech Libor Podmol

nedeľa, 26. október 2014 00:05 | Autor: TASR

Košice 25. októbra (TASR) - Košická Steel aréna bola v sobotu večer piatykrát dejiskom pretekov vo freestyle motokrose. Víťazom Sony Xperia freestyle X-night sa stal Čech Libor Podmol, ktorý vo finále zdolal favorizovaného Japonca Taku Higashina.

Libor Podmol patril k favoritom podujatia, ktorého najväčšou hviezdou bol Japonec Taka Higashino. V česko - japonskom finále napokon triumfoval Podmol, ktorý získal o dva (86:84) body viac ako japonský jazdec. "Som rád, že som vyhral. Vlani som tu mal štyridsiatky horúčky a teraz to zase vyzeralo, že pre problémy s motorkou sa budem iba pozerať. Napokon to však dopadlo výborne. Triky, ktoré Taka urobil, ja neviem, no pracujem na nich. Toto je však freestyle motokros a nehodnotí sa iba jeden trik, ale celá jazda a využitie trate. Vďaka tomu som ja nazbieral body inde. Rozhodcovia tomu rozumia a myslím, že to zhodnotili správne," uviedol Libor Podmol.

Víťazný pretekár si z už tradičného podujatia odniesol okrem prvenstva aj šek na 5000 eur. Porazený finalista získal o tisíc menej. Podmolovmu triumfu predchádzali problémy s motorkou, ktoré dokázal vyriešiť prakticky v poslednej chvíli. "od 19-tej hodiny večer to už bolo krásne, no dovtedy mi ešte poriadne nefungovala motorka. Boli sme tu do tretej ráno a pracovali na nej, no aj tak sme to nedokázali opraviť. Potom sme objavili košického mechanika Šaňa, vďaka ktorému sme dali motorku dokopy. Teraz sa už cítim ako v siedmom nebi, pretože všetko je už za nami a dopadlo to výborne," poznamenal Libor Podmol.

V košickej Steel aréne sa napokon prestavilo sedem jazdcov, keďže Mexičan Erick Ruiz si na tréningu zranil nohu a nemohol štartovať.

Sony Xperia freestyle X-night 2014: 1. Libor Podmol (ČR), 2. Taka Higashino (Jap.), 3. Maikel Melero (Špan.), 4. Martin Koreň (ČR), 5. Luc Ackermann (Nem.), 6. Filip Podmol, 7. Matej Česák (ČR)