Main Content

Lyžovanie-SP: V Söldene dve víťazky, Shiffrinovej prvý triumf v obr. slalome (2)

sobota, 25. október 2014 15:05 | Autor: TASR

Lyžovanie-SP: V Söldene dve víťazky, Shiffrinovej prvý triumf v obr. slalome (2)
Lyžovanie-SP: V Söldene dve víťazky, Shiffrinovej prvý triumf v obr. slalome (2) | zdroj: © TASR

Sölden 25. októbra (TASR) - Úvodné podujatie 49. ročníka Svetového pohára FIS v alpskom lyžovaní malo dve víťazky. O prvenstvo v obrovskom slalome na rakúskom ľadovci pri Söldene sa podelili americká zjazdárska "superstar" Mikaela Schiffrinová a domáca Anna Fenningerová, ktoré zaznamenali v súčte oboch kôl navlas rovnaký čas - 2:39,85 min. Na treťom mieste skončila s odstupom 27 stotín ďalšia Rakúšanka Eva-Maria Bremová. Slovenka Petra Vlhová zajazdila so štartovým číslom 66 v 1. kole 38. najrýchlejší čas (+7,10) a nepostúpila do druhého kola.

Pre 25-ročnú Fenningerovú, obhajkyňu veľkého glóbusu i malého za obrovský slalom, to bolo už piate víťazstvo v rade v jej najobľúbenejšej disciplíne. Celkovo má na konte už deväť víťazstiev vo SP, z toho osem v "obráku". Devätnásťročná Shiffrinová triumfovala v prestížnom seriáli po desiaty raz, ale premiérovo v obrovskom slalome. Devätnásťročná Američanka tak demonštrovala hneď na štarte sezóny, že riadne "odpálila" prerod zo slalomárskej špecialistky na univerzálnu pretekárku točivého programu. Suverénka hustých bránok stála už vlani aj v obrovskom slalome dvakrát na stupňoch víťaziek.

Shiffrinová viedla v Söldene po úvodnom kole, keď jej namerali 1:17,93, o 9 stotín lepší výkon ako Fenningerovej. Rakúšanka tesný odstup v druhom kole zmazala a v cieli mali obe ex-aequo rovnaký čas.

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 3. odsek.