Main Content

Futbalový supervíkend: Rick na strane Barcy, Žampa verí Chelsea

sobota, 25. október 2014 11:19 | Autor: Silvia Petrašková

Futbalový supervíkend: Rick na strane Barcy, Žampa verí Chelsea
Futbalový supervíkend: Rick na strane Barcy, Žampa verí Chelsea | zdroj: © TASR

Dočkali sme sa! Vianoce sú predo dvermi. Teda aspoň tie futbalové. Už tento víkend sa jeho priaznivci môžu tešiť na dve skutočne bohaté športové nádielky. V sobotňajšom derby si to na horúcej španielskej pôde v Madride rozdajú v ďalšom nekonečnom seriáli „El Clasica“ Real a Barcelona.

Nedeľa zas bude patriť inej, tentoraz anglickej klasike, červení proti modrým Manchester United vs. FC Chelsea. Kto sa stane víťazom a kto porazeným? Aj túto otázku sme sa v exkluzívnom rozhovore pre portálu sport7 položili výberu piatich slovenských športovcov.

Adam Žampa (slovenský reprezentant v zjazdovom lyžovaní)

Čo sa týka El Clasica tak vyhrá FC Barcelona 3:1 a FC Chelsea 2:0. Sám som zvedavý.

Michal Pichnarčík (hokejový obranca HKM Zvolen)

Zápas Manchester United vs. FC Chelsea. Keďže sa Man Utd v prebiehajúcej sezóne príliš nedarí, aj napriek tomu aké hráčske pohyby sa udiali pred sezónou, myslím si, že v tomto zápase budú pokračovať v trende a remíza bude pre nich viac než prijateľná, čo ukázali aj v posledných zápasoch. Naopak Chelsea je po posledných troch výhrach pri chuti a s týmto veľkoklubom akým Man Utd určite je, nebudú chcieť zakopnúť. Takže tipujem 1:3 v prospech Chelsea.

Real Madrid vs. FC Barcelona. Odvekí rivali. Podobne ako súboj anglických celkov Man Utd - FC Chelsea. Barce sa darí ako v domácej súťaži, tak aj v Lige majstrov. V Primera Division neprehrala už pomerne dosť dlho a tak budú chcieť túto šnúru natiahnuť. Messi to stále ťahá presne tak, ako sme u neho zvyknutí, takže majú našliapnuté na dobrý zápas, no keď sa pozrieme kto stojí proti ním, tak Real v Lige majstrov ešte neprehral v domáckej súťaži strieľa až priveľa gólov, takže si myslím, že je ešte viac pri chuti ako Barcelona. Každopádne bude to veľký zápas, súboj dvoch veľkých mužstiev, dvoch veľkých hráčov Ronalda a Messiho, na známom štadióne, takže to bude určite ťahák víkendu, ako sme už za posledné roky zvyknutí. Tu i keď nerád tipujem víťaza v prospech Realu a to 3:0.

Veronika Klechová (slovenská futbalová reprezentantka, stredopoliarka Cardiff City Ladies FC)

Moje tipy na zápasy El Clasico 2:1 pre Real Madrid, 0:2 pre Chelsea. Viac sa ale teším na zápas Man Utd vs. FC Chelsea, kedže anglickú ligu mám radšej. Ale určite si nenechám ujsť ani El Clasico. Myslím si, že zápas Man Utd – Chelsea bude mať viac šancí, či už na jednej alebo druhej strane, na rozdiel od zápasu Real – Barca, kde to bude zápas skôr v strede poľa, veľa prihrávok a držania lopty. Už sa neviem dočkať víkendu.

Gabriel Rick (slovenský futsalista, hráč Slov-Maticu FOFO Bratislava)

V zápase Manchester United vs. Chelsea Londýn, čakám výhru Manchestru. Posily ako Di María, Falcao ukážu svoju silu naplno a kombinácia Rooney – Falcao – Di María – Van Persie musí zaúradovať. V tom vidím veľkú silu Manchestru, záleží však aj na tom, ako zahrá celé mužstvo. Na druhej strane nezastaviteľný Diego Costa a Hazard, ktorých dopĺňa zohratosť celého mužstva, plus perfektný brankár Courtois. Môj tip ne tento zápas je výhra domácich, zažil som naživo atmosféru na Manchestri, je to neopísateľný zážitok a United to pomôže, diváci budú ich dvanástkam hráčom.

Zápas Real Madrid a FC Barcelona je pre mňa ťažké komentovať lebo som fanúšikom Barcelony, ale pokúsim sa. Real sa po zlom začiatku sezóny rozbehol, dostavili sa výsledky či už v Lige majstrov, alebo v španielskej lige. Cristiano Ronaldo je doslova nezastaviteľný, ktorého dopĺňa James Rodriguez a Gareth Bale a samozrejme Benzema. Problém možno vidieť v bráne v Ikerovi Casillasovi, ktorý robí v poslednej dobe dosť chýb. V prípade FC Barcelony zohrala veľkú úlohu zmena trénera, kombinácia Messi – Neymar je každým zápasom lepšia a lepšia a keď ich doplní Suarez, čo ja verím, že v El Clasicu nastúpi a bude hladný po futbale, verím, že Barca Real rozhryzie. Osobne sa veľmi teším na súboje a vyhrotené situácie medzi hráčmi. Barcelona ešte nedostala v španielskej lige gól a ja verím, že to tak aj ostane. Takže môj tip je výhra FC Barcelony.

Tomáš Klobučník (slovenský plavec)

Myslím si, že Real Madrid je po zlom úvode sezóny späť v hre o titul. Takže tipujem, že v súboji s Barcelonou vyhrá a prestrihne ich šnúru bez inkasovaného gólu v lige. Keďže fandím Chelsea, verím, že zápas s Man Utd skončí v prospech nich. Myslím si, že obe stretnutia budú plné emócií a nervozity, ako to už býva zvykom, tak aby ma neprekvapilo, ak by padla nejaká červená karta, alebo neodpískaná penalta. Atmosféra bude určite veľmi dobrá a môj finálový rezultát Real Madrid – FC Barcelona 2:1, Manchester United – FC Chelsea 1:3.