Main Content

Po prvej tretine sezóny hrá hokejový Slovan nerozhodne

sobota, 25. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Po prvej tretine sezóny hrá hokejový Slovan nerozhodne
Po prvej tretine sezóny hrá hokejový Slovan nerozhodne | zdroj: © TASR

Hokejisti Slovana Bratislava majú za sebou prvú tretinu sezóny. Zatiaľ si v nej vedú podľa očakávaní, keďže bojujú o miestenku do play-off. Raz sú nad čiarou, raz pod ňou, ale dôležité bude, kde budú po poslednom zápase.

Komentár Filipa Chudého

V prvej sezóne Slovana v KHL zavládla určitá eufória, ktorá sa časom vytratila. Zápasy sa vypredávali jeden za druhým, ale už vtedy bolo jasné, že je to iba dočasný stav a s pribúdajúcim časom príde realita. Tú urýchlili aj funkcionári Slovana, ktorí v druhej sezóne belasých v KHL zostavili mužstvo, ktoré nemalo žiadnu šancu na úspech, čo som napísal už mesiac pred začiatkom minulej sezóny a počas nej o tom ani na chvíľu nezapochyboval. A keď je slabé mužstvo, tak logicky opadáva aj záujem ľudí sa naň pozerať. To si uvedomili kompetentní pred touto sezónou a podpisovali na ňu lepších hráčov.

Prišli síce aj na pomery KHL vcelku slušní hráči, ale ani oni nemajú takú kvalitu, aby si mohli v Slovane povedať, play-off  je povinnosť. Súčasný káder má kvalitu na boj o vyraďovaciu časť sezóny, pričom myslím výhradne spodné postupové miesta. Reálne treba povedať, že belasí sa v Západnej konferencii pohybujú presne tam, kam podľa sily patria. Čiže od siedmeho miesta po jedenáste, plus-mínus jedna pozícia, čo závisí od formy ostatných. Z tohto pohľadu možno vysloviť s doterajšími výsledkami spokojnosť, pričom prvé hodnotenie sezóny je už na mieste.

Slovanisti totiž naposledy odohrali svoj dvadsiaty zápas, čo je presne jedna tretina základnej časti. Desaťkrát vyhrali, desaťkrát prehrali a skóre majú taktiež takmer presne rovnaké (53:54).  A takúto podobnú bilanciu môžeme čakať aj na konci základnej časti, len bude otázka, či to bude stačiť. Sám pre seba som si pred prvým zápasom povedal, že do play-off tento rok postúpia a bude to o štyri body. Som zvedavý, či mi tip vyjde, ale všetci belasí by určite chceli, aby som mal aj túto sezónu pravdu, aj keď teraz sa jedná hlavne o tip, kým pred rokom išlo o absolútne presvedčenie.

No aby sa tak stalo, budú musieť hrať hokejisti Slovana o niečo lepšie. Veď ak by Nagy dostal niečo „Torresovské“, rozumej totálnu stratu streleckej formy alebo bodyček na hlavu, od toho okamihu by začali pre Slovan obrovské problémy. Mužstvo nemôže ťahať do play-off jeden hráč, či pri lepšom dni maximálne dva útoky, musí ísť o vyváženú výkonnosť celého mužstva. Brankári musia byť väčšími oporami, obrana sa musí totálne spamätať a útok tiež. No k tomu by mali pomôcť hlavne hráčske zmeny, veď ak to niekomu absolútne nešlo v prvej tretine sezóny, tak nemožno čakať na zázrak v ďalšom priebehu. Zatiaľ hrá Slovan nerozhodne, a to nielen čo sa týka výsledkov, ale aj predvedenej hry.