Main Content

Srbsko - Albánsko: UEFA udeľovala tresty

piatok, 24. október 2014 12:21 | Autor: Jakub Mihálik

Srbsko - Albánsko: UEFA udeľovala tresty
Srbsko - Albánsko: UEFA udeľovala tresty | zdroj: © TASR

Futbalová UEFA v piatok potvrdila rozhodnutie za zeleným stolom o výsledku kvalifikačného zápasu Srbsko – Albánsko, ktorý minulý týždeň zo známych príčin nedohrali.

Predstavitelia UEFA dnes potvrdili, že víťazom kvalifikačného zápasu EURO 2016 Srbsko – Albánskosa stal tím Srbska. Pod kontumáciu 3:0 v prospech Srbska sa podpísal fakt, že albánski hráči odmietli pokračovať v zápase, a tak ich akt UEFA vyhodnotila ako vzdanie sa, čo automaticky znamená výhru v pomere 3:0.

Albánski hráči, v už známom prípade, odmietli v hre pokračovať po tom, čo viacerých napadli srbskí fanúšikovia, vyprovokovaní lietajúcim prístrojom s vlajkou Veľkého Albánska.

Ani srbská strana však neostala bez trestu. Tri body, ktoré za kontumačné víťazstvo mali získať, im boli následne odobraté, k čomu disciplinárna komisia UEFA pridala trest v podobe uzavretia štadiónu pre domáce zápasy kvalifikácie. Srbi tak ďalšie dva boje o EURO 2016 odohrajú bez fanúšikov.

“Disciplinárny organ UEFA sa na včerajšom zasadaní rozhodol, po viacerých incidentoch, ktoré sa vyskytli v strenutí kvalifikácie  Majstrovstiev Európy 2016 skupiny I medzi Srbskom a Albánskom, že zápas skončí kontumačnou prehrou Albánska v pomere 3:0. Albánska futbalová asociácia navyše dostane pokutu vo výške 100 000 EUR. Orgán sa navyše rozhodol, že Futbalovej asociácii Srbska udelí trest v podobe odobratia troch bodov, ako aj uzavretie štadióna na dva súťažné zápasy pod hlavičkou UEFA. Asociácia taktiež dostane pokutu 100 000 EUR”, znie oficiálne stanovisko UEFA.

Ako si však UEFA poradí s odvetným zápasom, ktorý sa v Tirane odohrá 8. októbra 2015, už stanovisko neuvádza.