Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – Sparta Praha

piatok, 24. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – Sparta Praha
Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – Sparta Praha | zdroj: © TASR

Futbalisti Slovana majú za sebou tretí zápas skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom opäť nezískali prvé body do skupiny. Ako si v zápase počínali hráči belasých? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (3) – Tentoraz inkasoval tri góly, čo je stále veľa. Okrem toho zabránil ešte jednému pri Dočkalovej strele, no to bolo už za stavu 0:2. Keď to „ide“, tak brankára nikdy nič v kľúčovom okamihu netrafí a lopta ide do siete.

Mamadou Bagayoko (2) – Bol to iba jeho štvrtý zápas v sezóne, pričom naposledy hral presne na deň pred dvoma mesiacmi. Jeho nasadenie bol teda veľký risk, ktorý sa nevyplatil. Začal síce dobre a jazdil hore-dole, ale keďže nemal hernú prax, tak postupe upadal, až v druhom polčase bol úplne mimo.

Nicolas Gorosito (1,5) – Prvý gól cez jeho priestor, druhý po jeho chybe, pri treťom dovolil odcentrovať na gól. Mal síce aj dobré veci, ale toľko chýb, čo robí v tomto čase, neurobil predtým dokopy, ani keby sme tie predchádzajúce zaváhavia znásobili.

Kristián Kolčák (2,5) – Tréner sa rozhodol pre neho a úplne zlá voľba to nebola. Na začiatku zachytil veľa centrov a krížnych prihrávok, ale v pokutovom území musí byť dôraznejší. Keď sa posunul v závere do stredu poľa, tak prihral na jedinú vypracovanú šancu Slovana.

Erik Čikoš (2,5) – Na začiatku si hľadal na novom poste akoby miesto. V najlepšej fáze Slovana bol viditeľný, podporoval vtedy útok, ale v konečnom súčte aj on „pomohol“ k chybujúcej defenzíve.

Richard Lásik (2) – Stále kazí veľa prihrávok, prehráva osobné súboje, zle dostupuje, pričom práve toto je základ, ktorý musí robiť dobre na svojom poste. Investované peniaze za prestup nespláca.

Erik Grendel (2) – Na jednu dobrú vec prídu tri zlé. Hral síce trochu vyššie ako Lásik, ale robil také isté chyby.

Igor Žofčák (2) – Zopárkrát bol pri dobrej narážačke, ale to je asi tak všetko. Od krídla, tobôž kapitána, sa čaká výrazne viac.

Juraj Halenár (2,5) – Mal prvú šancu Slovana v zápase, v 77.minúte (!). Bol to jeho 50. zápas v európskych pohároch, aleto to je asi tak všetko.

Tomáš Jablonský (2) – Vybojoval jeden rohový kop, k tomu asi dva nábehy s loptou a striedanie, keďže po vedúcom góle Sparty už nemal na ihrisku opodstatnenie. No otázkou zostáva, či vôbec mal nastúpiť na ľavej strane stredu poľa.

Seydouba Soumah (2,5) – Keď už ho postavím na hrot, tak mu neposielam vysoké lopty... Za stavu 0:0 mal jeden prienik, ktorému chýbalo málo k úspechu. Mal ukázať viac, ale to platí pre všetkých hráčov Slovana.

František Kubík (2) – Hral síce vyše 30 minút, ale zaujal pri ňom asi iba náraz do reklamy.

Dávid Hudák (bez známky) – Hral iba chvíľu, ale aj tak sa pozeral z prvého radu na tretí gól, hoci primárnu chybu neurobil.

Pavel Fořt (bez známky) – Bičík mu prihrá loptu a on ju kopne... proste zúfalosť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon