Main Content

Stopercentný Real, Ronaldo krok od Raulovho rekordu

štvrtok, 23. október 2014 12:05 | Autor: TASR

Stopercentný Real, Ronaldo krok od Raulovho rekordu
Stopercentný Real, Ronaldo krok od Raulovho rekordu | zdroj: © TASR

Madrid 23. októbra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid pokračujú v Lige majstrov vo výborných výkonoch. V stredajšom šlágri B-skupiny zvíťazili na ihrisku FC Liverpool suverénne 3:0 a s plným počtom bodov sú po treťom kole jasným lídrom B-skupiny.

Dva góly zariadil francúzsky útočník Karim Benzema, no po stretnutí sa hovorilo najmä o Cristianovi Ronaldovi. Ten zaznamenal už 70. presný zásah v LM a na vyrovnanie rekordu Raula mu chýba už len jeden.

Real o všetkom rozhodol už v prvom polčase, v ktorom zo štyroch striel do priestoru bránky skóroval až trikrát. Po svižnom úvode sa na štadióne Anfield ujal obhajca trofeje vedenia v polovici prvého polčasu, keď James Rodriguez kolmo vysunul Ronalda a ten tiesnený Slovákom Martinom Škrtelom otvoril skóre. Po polhodine hry Toni Kroos centrom z ľavej strany na vzdialenejšiu žrď našiel hlavu Benzemu, ktorý oblúčikom zvýšil na 2:0 pre Real. Ten istý hráč zavŕšil demontáž defenzívy "The Reds"ďalším gólom v 41. minúte.

Real tak má po troch zápasoch na konte deväť bodov, skóre 10:2 a nakročené za obhajobou trofeje. "Vieme, že to bude veľmi ťažké, ale vieme aj, že to je v našich silách, ak budeme hrať tak ako dnes," uviedol portugalský krídelník, ktorý v stredu mohol aj vyrovnať Raulov historický rekord, no zmaril mu to brankár Liverpoolu Simon Mignolet. "Príliš sa o to nestarám, viem, že ho prekonám, či to bude dnes, alebo v ďalšom zápase. Ja a Messi (69 gólov, pozn.) sme veľmi blízko," dodal.

Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers vyzdvihol výkon súpera. "Real má obrovskú kvalitu. Rýchlosť, techniku, vidíte, prečo sú šampióni. Majú množstvo hráčov so skúsenosťami z veľkých zápasov a hrali výborne," uviedol. Jeho zverenci tak majú po troch dueloch na konte iba tri body, rovnako ako Ludogorec Razgrad a FC Bazilej. Najbližšie sa navyše predstavia opäť proti Realu, no na jeho štadióne.

Rogersa navyše nahneval Mario Balotelli. Taliansky útočník si totiž po skončení prvého polčasu vymenil dres so stopérom "bieleho baletu" Pepem. Balotelli zrejme tušil, že do priebehu druhého polčasu už nezasiahne. Aj sa tak stalo, keď ho cez prestávku vystriedal Adam Lallana. Koučovi Rodgersovi sa to napriek tomu nepáčilo. "Ak to chce hráč urobiť, nech si vymení dres po skončení zápasu. Nie som zástancom toho, aby sa to robilo v polovici stretnutia," citovala agentúra AP trénera domáceho tímu, v drese ktorého odohral celý zápas Škrtel.