Main Content

Návrat do reality

streda, 22. október 2014 11:28 | Autor: Tomáš Majerník

Návrat do reality
Návrat do reality | zdroj: © TASR

Včerajšia domáca prehra Giallorossi s favorizovaným Bayernom bola síce očakávaná, no skóre zápasu (1:7) zaiste prekvapilo aj tých najväčších optimistov (resp. pesimistov).

Komentár Tomáša Majerníka

Výsledok však v zásade odráža realitu na ihrisku, na ktorom boli hostia minimálne o dve triedy lepším tímom. Rimania sa nemajú na čo vyhovárať, a tak je sympatické a pochopiteľné, že tréner Garcia vzal zodpovednosť za taktickú nepripravenosť domácich na svoje tričko (ohlasy po zápase nájdete tu).

Bohužiaľ, aj pri lepšej či vhodnejšej príprave by sa na výsledku zápasu veľa nezmenilo. Možno by Rím nedostal až takýto výprask, no Bayern by bol stále minimálne o jeden-dva góly lepším tímom. Aký podiel na včerajšej prehre AS mala už spomínaná zlá taktická príprava sa ukáže už o dva týždne, keď sa hráči okolo nestarnúceho Tottiho predstavia v Allianz aréne v Mníchove. Každopádne, bez výraznejších zmien môžu Rimania včerajšiu "sedmičku" minimálne potvrdiť.

Dianie na Stadio Olimpico vypovedalo čo to aj úrovni talianskej ligy, v ktorej Vlkov momentálne, samozrejme, s výnimkou Juventusu, na takéto náročné zápasy nikto nepripraví. Inter, AC Miláno, ani Neapol momentálne nehrajú na top úrovni a talianske kluby na európskej scéne vo všeobecnosti už zopár rokov jednoducho nestíhajú. Napokon, aj to bol dôvod, prečo Taliani stratili jednu miestenku v Lige majstrov práve na úkor Nemcov.

Prehru ale netreba brať zvlášť tragicky - stretli sa dvaja súperi, ktorí patria na papieri, a ako sme videli, aj na trávniku, do úplne inej kategórie. To si nakoniec uvedomili aj domáci fanúšikovia, teda tá polovica, ktorá na konci zápasu bola na štadióne, a svojim hráčom aj cez slzy zatlieskali. Pre domácich, ktorí sa po dlhšej odmlke vrátili do najprestížnejšej klubovej súťaže, je každá, akokoľvek trpká skúsenosť cenná. Aj tá včerajšia.

Niekedy príde takáto facka v pravý čas aby ukázala, že cesta medzi top európske tímy je dlhá, a že aj napriek peknému futbalu a dobrým výsledkom v domácej súťaži je AS Rím stále len na jej začiatku. A ako sa vraví, čo ťa nezabije, to ťa posilní.