Main Content

Súboj titanov v Liverpoole, Juventus čaká grécke peklo

streda, 22. október 2014 11:59 | Autor: Jakub Vaverka

Súboj titanov v Liverpoole, Juventus čaká grécke peklo
Súboj titanov v Liverpoole, Juventus čaká grécke peklo | zdroj: © TASR

Dnes sa stretnú v Lige majstrov aj posledné tímy v skupinách, ktoré proti sebe šte nenastúpili. Po dvoch odohraných kolách je na postupové diskusie ešte priskoro, ale v jednotlivých skupinách sa už osemfinalisti pomaly začínajú formovať.

SKUPINA A

V skupine A je situácia veľmi zaujímavá. Po prvých dvoch kolách majú Juventus, Atlético Madrid, Olympiacos a Malmo zhodne po tri body, takže šanca na postup je štyri zápasy pred koncom skupinovej fázy pre všetky celky rovnaká.

Taliansky šampión cestuje do Grécka, kde fanúšikovia Olympiacosu istotne prichystajú hosťom peklo, Malmo si zmeria sily so španielskym majstrom, Atlético je jasným favoritom tohto zápasu, ale švédsky tím dokázal, že sa nemusí báť ani veľký mien.

SKUPINA B                                                          

V skupine B zatiaľ všetko ide takpovediac podľa plánu. Prvý je Real Madrid, nasledujú Liverpool a Bazilej, no a posledný je bulharský Ludogorets. Práve hráči Razgradu nehrali zle ani proti LFC a ani proti Bielemu Baletu, ale chýbal im povestný kúsok šťastia, o prvé body sa tak Bulhari pobijú doma s Bazilejom, podarí sa im to?

Šláger dnešného dňa je na programe na Anfield Road, kam cestuje Real Madrid. Škrtel a spol. sa pokúsia ubrániť Cristiana Ronalda a jeho spoluhráčov, jednoduchá úloha to však rozhodne nebude. Pri pohľade na posledné výsledky oboch celkov je jasným favoritom obhajca trofeje. Madridčania však budú mať v hlavách už aj sobotné El Clásico, čo môže ich výkon poznačiť.

SKUPINA C

Niekto môže byť prekvapený, ale lídrom C skupiny je Zenit Petrohrad. Ruský klub čaká nesmierne náročný duel, s Leverkusenom, ešte k tomu na jeho ihrisku. Zenit však za posledné sezóny získal potrebné skúsenosti a minimálne jeden bod by mohol Farmaceutom ukradnúť.

V druhom zápase tejto skupiny uvidíme zápas Monaca s Benficou, Francúzi majú 4 body, portugalský veľkoklub žiadny a hrozivé skóre 1:5. Situácie v tejto skupine sa môže po dnešných zápasoch veľmi zaujímavo zamotať, alebo naopak, Benfica Lisabon už môže byť jednou nohou preč z boja o jarné pokračovanie v Champions League.

SKUPINA D

Dortmundu sa v domácej lige nedarí, za to v Lige majstrov vedie svoju skupinu. Mužstvo Jurgena Kloppa po ligovej prehre v Kolíne cestuje do Istanbulu, kde bude chcieť tri body získať domáci Galatasaray.

Arsenal, ktorý je remízovým kráľom tohto ročníka Premier League, meria cestu do Bruselu, kde ho čaká Anderlecht. Belgický šampión má na svojom konte iba jeden bod a ak chce pomýšľať na postup, mal by bodovať naplno.