Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – SSC Neapol

piatok, 3. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – SSC Neapol
Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – SSC Neapol | zdroj: © TASR

Futbalisti Slovana majú za sebou druhý zápas skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom nezískali prvé body do skupiny. Ako si v zápase počínali hráči belasých? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (3) – Najprv pozitíva, chytil strely De Guzmana, Hamšíka a Mesta, hoci to ťažké zákroky neboli. Dobre založil akciu na Halenára, ktorá vyústila v náznak šance. Ale práve on nesie najväčší podiel viny na prvom góle, čo bol kľúčový moment zápasu. Ak ide brankár takto vysoko, musí loptu chytiť.

Erik Čikoš (4) – Ani Čikoš nie je bez viny pri prvom góle, lebo v čase nákopu Koulibalyho bol pri Hamšíkovi najbližšie a mal zachytiť jeho pohyb. Práve toto sú tie rozdiely medzi dobrými a špičkovými hráčmi. V 66. minúte si dobre nabehol, ale následný center pokazil.  

Branislav Niňaj (4,5) – Tiež nemôže mať čisté svedomie pri prvom góle, keďže lopta padla za neho. V iných prípadoch zas zle zachytával pohyb Zapatu. Ale zvrtneme to pozitívnym smerom, podal výrazne lepší výkon ako v minulých zápasoch.

Nicolas Gorosito (4) – V prvom polčase predviedol zlý odkop Maggiovho centra, keď tým doslova Hamšíkovi nabil na zakončenie. Zaváhal pri druhom góle, keď si zle vypočítal trajektóriu Hamšíkovho centra. Pozitívom bol skvelý pas na Milinkoviča, čo vyústilo v čistú šancu.

Tomáš Jablonský (4) – Ak sa nemýlime, tak prvý a aj jediný výpad smerom dopredu ukázal až v 81. minúte. Dovtedy bol až príliš nenápadný, čo je na legionára zlá vizitka.

Erik Grendel (3,5) – Išiel dole v polčase, keďže Slovan potreboval zmenu. Mal síce asi dva náznaky akcií, no to je veľmi málo

Richard Lásik (3,5) – Hral akoby na Hamšíka, no a ten sa stal hráčom zápasu... Lásik bol oproti krajanovi vždy o myšlienku pozadu a na defenzívneho stredopoliara až príliš priepustný.

Lester Peltier (4) – Snažil sa, to mu nemožno vyčítať, ale momentálne neukazuje tú kvalitu, akú by mal ofenzívny legionár predvádzať. Priam ukážkové to bolo v 21. minúte. Halenár ho vysunul za obranu, ale obranca ho vytlačil. Svetové krídlo by z toho urobilo minimálne šancu.

Juraj Halenár (4,5) – Rozdal zopár vynikajúcich pasov, čo je už uňho typické. Tiež mal zopár ľahkých strát lôpt, čo je taktiež typické. A bol to práve Halenár, kto dal Hamšíkovi toľko času pri druhom góle, a hoci defenzívnym hráčom nie je, tak mal reagovať oveľa lepšie.

František Kubík (3,5) – Najmenej výrazný ofenzívny hráč belasých. Síce nejaké lopty dobre uhral, ale to je málo.

Seydouba Soumah (4,5) – Ukázal zopár svojich ťahov, no súperi dobre vedia o jeho prednostiach. Zatiaľ ho každý lepší súper v pohároch eliminoval, Neapolčanov nevynímajúc.

Marko Milinkovič (6,5) – Naskočil do druhého polčasu a stal sa najlepším hráčom belasých v zápase. Dobre vysunul Čikoša, vyslal prvú strelu na Cabrala, takmer využil jeho chybu, hoci toto treba premieňať, a nastrelil aj brvno. Ukázal, že má na európsky futbal.

Igor Žofčák (bez známky) – Vystriedal Kubíka a ani on nič nevymyslel.

Kristián Kolčák (bez známky) – Iba si pripísal ďalšiu čiarku v pohárovej Európe.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon