Main Content

Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov

štvrtok, 2. október 2014 16:29 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov
Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Po včerajšku máme za sebou aj druhé kolo skupinovej fázy Ligy majstrov. Ktorí hráči svojimi výkonmi v najlepšej klubovej súťaži na svete predčili zvyšok? Pozrite si ideálnu zostavu 2. kola Ligy majstrov.

Brankár:

Rui Patricio (Sporting Lisabon) – Portugalský vicemajster v utorok čelil preťažkému súperovi. José Mourinho len veľmi nerád prehráva proti portugalským klubom a jeho Chelsea je v súčasnosti poriadne rozbehnutá. Prevahu mali The Blues na ihrisku veľkú aj v skutočnosti, no zápas, ktorý mohol pokojne skončiť 0:4, či 0:5, Portugalčania udržali “len” na 0:1. Vďačiť za to môžu portugalskému reprezentačnému brankárovi.

Obrancovia:

Fabian Schär (FC Bazilej) – Práve Chelsea v minulej sezóne dvakrát vymazal mladý švajčiarsky stopér Fabian Schär. Ten akoby si pýtal angažmán v anglickej Premier League, lebo v stredu vymazal ďalšieho velikána z Britských ostrovov. Mario Balotelli a spol sip roti Schärovi vela útočnej voľnosti neužili. Liverpool na švajčiarskej pôde aj vďaka nemu neskóroval, a tak Schär získava ďalšiu “anglickú” nomináciu.

Marquinhos (PSG) – Kto videl utorňajšiu lahôdku Ligy majstrov medzi Barcelonou a PSG, musí uznať, že sme mohli sledovať skvelý futbal. Stopérska dvojica domáceho tímu pôsobila ako na krvavom mäse odchovaní pitbuly, ktorí neustále hecovali svojich spoluhráčov i samých seba. Navyše, boli takmer bezchybní vzadu a nebezpeční pri štandardných stiuáciách vpredu. Mladý Marquinho proti skúsenej Barcelone pôsobil ako nepriestupná stena. Pri návrate Thiaga Silvu by som nechcel byť trénerom PSG.

Jevgenij Jablonski (BATE) – Borisov v prvom kole “chytil latu” a proti Athleticu Bilbao sa Bielorusom takisto nedávali veľké šance. Tím, ktorý vyradil v predkole LM Slovan Bratislava, však na domácom ihrisku potvrdil svoju silu. Bilbao porazili v pomere 2:1, k čomu prispela najmä pevná obrana s Jevgenijom Jablonskim. Španielsky zástupca prišiel o body, s ktorými takmer naisto počítal.

Stredopoliari:

Nemanja Matić (Chelsea) – Srbský stredopoliar využil v utorok znalosť portugalského prostredia a totálne opanoval dianie medzi šestnástkami. Napriek tomu, že Chelsea preferuje rotáciu hráčskeho kádra, Nemanja je čoraz stabilnejším prvkom základnej zostavy. Po utorkovom výkone sa nemôže nikto čudovať.

Blaise Matuidi (PSG) – Ak niečo prehralo Barcelone zápas v Parku princov proti PSG, tak to bol stred poľa. Ten totiž Parížania úplne ovládli, a či by sme do tejto zostavy zaradili Thiaga Mottu, Marca Verattiho alebo Blaisa Matuidiho, nešliapli by sme vedľa. Matuidi svojim atletickým prejavom uštval barcelonskú zálohu na oboch koncoch ihriska, bezproblémovo odoberal lopty a okamžite zakladal protiútoky. Skvelý výkon.

Song Heung-Min (Bayer Leverkusen) – Farmaceuti v prvom zápase trochu smolne podľahli AS Monako, no na domácom ihrisku potvrdili svoju súčasnú úžasnú streleckú potenciu. Proti  Benfike boli lepším tímom a postaral sa o to najmä kórejský legionár Song Heung-Min. Ešte len 22-ročný hráč mal prsty v dvoch góloch Bayeru, pričom jeden sám dal, bol strelecky aktívny, neustále prihrávkami hľadal spoluhráčov. Bayer je späť v hre.

Arda Turan (Atlético Madrid) – Šachová partia,  ktorú včera rozohrali velikáni z Turína a madridský majster španielskej ligy, vyzerala dlho na bezgólovú remízu. O výsledku najdôležitejšieho zápasu v skupine však rozhodol turecký motor ofenzívy Colchoneros, Arda Turan. Arda mal počas celého zápasu 90-percentnú úspešnosť prihrávok, v defenzíve trikrát sklzom odobral loptu. Jednoznačný muž zápasu.

Útočníci

Adrian Ramos (Borussia Dortmund) – Nemecký tím síce nemohol vo svojom druhom vystúpení v Lige majstrov na pôde Anderlechtu počítať s Henrichom Mchitarjanom, no toho bez problémov zastúpil kolumbijsky kanonier Adrian Ramos. Jeho skvelá spolupráca s Cirom Immobilem musela zdvihnúť zo sedadiel aj domácich priaznivcov a oba jeho góly znesú najprísnejšie kritéria.

Markus Rosenberg (Malmo) – Main man. Švédsky majster FF Malmo mal už pred základnou skupinou povesť tímu s jediným výrazným hráčom a potvrdil ju aj v tomto zápase. Olympiakos sa síce snažil o zisk bodov, no proti bol kapitán a hviezda Švédov, Markus Rosenberg. Dvoma gólmi sa postaral o dôležité víťazstvo Malmo, ktoré tak neprestáva prekvapovať.

Danny Wellbeck (Arsenal) – To najlepšie nakoniec. Arsenal síce šiel do zápase proti tureckému Galatasarayu s nie príliš presvedčivou formou, no ich letná posila okamžite odmietla akékoľvek špekulácie o výsledku. Danny Welbeck zaznamenal svoj prvý hetrik v seniorskej kariére a hneď na fóre veľkosti Ligy majstrov. Gratulujeme jemu i Arsenovi Wengerovi k výbornému nákupu.