Main Content

Kto je najlepší v NBA? Samoľúbych vyhlásení je viac než dosť!

štvrtok, 2. október 2014 09:13 | Autor: Viktor Štefaňák

Kto je najlepší v NBA? Samoľúbych vyhlásení je viac než dosť!
Kto je najlepší v NBA? Samoľúbych vyhlásení je viac než dosť! | zdroj: © TASR

NBA sa nezadržateľne blíži a s ňou samozrejme musia prichádzať aj rôzne predikcie a vyhlásenia, aj tie veľkohubé. Tým, že hráči sú často veľmi sebavedomí, neraz príde aj k istým kontroverziám. Posledný týždeň sa toho naraz zomlelo až až.

Začal to kouč Oklahoma City Thundet Scott Brooks, keď povedal, že práve jeho rozohrávač je najlepší v lige. „Deje sa to neustále. Keď máme tréning, zápas, dokonca aj keď pozeráme video. Russell skutočne ukazuje, že chce byť najlepší a pre mňa je najlepší generál na ihrisku v celej lige.

Samozrejme, takáto poklona sa prijíma s pokorou. Westbrook na to reagoval sebavedomo, tak ako ho poznáme. „Presne tak sa cítim. Čo mám viac povedať? Presne tak som sa cítil už keď som prišiel do ligy. Je to o nastavení vašej mysle. Prišiel som sem a vedel som, že som najlepší, bolo to tak už na škole. Jednoducho, tak rozmýšľam. Ale som veľmi poctený, že to tréner povedal.

Oveľa väčšiu polemiku vyvolal Bradely Beal z Wizards, keď povedal, že najlepšie kombo rozohrávačov je práve v hlavnom meste USA. „Myslím si, že sme najlepší. Hovorím o schopnostiach, ktoré máme, sebavedomie a vieru v samých seba. No musíme to dokázať aj na ihrisku.“ Dion Waiters z Cavs na to okamžite reagoval v skratke. „Beal a Wall? To je nonsens.

Hviezda Golden State Warriros Steph Curry takisto priniesol zaujímavý pohľad do diskusie. „Beal a Wall? No čo mal nato povedať? Ja by som povedal, že my (s Klayom) sme najlepší. Westbrook povedal včera, že je najlepší rozohrávač. Je to o sebavedomí, viere v samého seba. Ak by povedal, že sú druhí najlepší, hneď by som tam išiel a ukázal im, ako to je.“

Zakončil to Carmelo Anthony, ktorý sa priznal, že sa cíti ako najviac podceňovaná superhviezda ligy. „Už nechceme ako tím zažiť to isté trápenie ako vlani. Videl som to celé leto, moji spoluhráči makali v posilke a na tréningoch oveľa viac ako predošlé roky. Sme spolu a každý je pripravený urobiť povestný krok navyše. Neviem dokedy budem čakať, ale som ochotný čakať na moju chvíľu.