Main Content

Aké zápasy ponúka stredajší program Ligy majstrov?

streda, 1. október 2014 12:35 | Autor: Jakub Vaverka

Aké zápasy ponúka stredajší program Ligy majstrov?
Aké zápasy ponúka stredajší program Ligy majstrov? | zdroj: © TASR

Dnes pokračuje druhé kolo skupinovej fázy Ligy majstrov zvyšnými ôsmimi duelmi. V akcii uvidíme obhajcov z Realu Madrid, tradičný tím Liverpool, nevyspytateľné celky Arsenalu, Dortmundu, Monaca, alebo aj Leverkusen, ktorý chce získať prvé body. Máme sa na čo tešiť.

Prvým zápasom dnešného programu Ligy majstrov je duel C skupiny Zenitu AS Monaco. Oba kluby majú na svojom konte po tri body, bude sa na čo pozerať určite aj na ruskej pôde. Naopak, ani jeden zo zvyšnej dvojice z "C-éčka" Leverkusen – Benfica ešte nebodoval, v Nemecku to bude teda vyhrotené, lebo v tejto vyrovnanej skupine bude rozhodovať o úspechu každý bod. Vzhľadom na aktuálnu formu súperov odhadujeme, že body ostanú v rukách Bayeru.

V skupine B obhajca trofeje Real Madrid vyhral v prvom kole 5:1 nad Bazilejom, na tri body chce nadviazať. Žreb bol k Los Blancos prívetivý, cestujú do Bulharska, kde by ich mala čakať povinná jazda. Ludogorec je však na vlne eufórie a proti Realu Madrid extra motiváciu nepotrebujete. Môže to byť veľmi zaujímavý zápas, veľa bude záležať od toho, kto strelí prvý gól. Ak však všetko pôjde tak povediac „podľa plánu“, Biely Balet získa ďalšie tri body.

V druhom zápase tejto skupiny hostí švajčiarsky Bazilej vícemajstra Premier League z Liverpoolu. The Reds chcú získať na horúcej švajčiarskej pôde aspoň bod. Obom tímom sa v poslednej dobe darí pomenej, Bazilej vyhral len dvakrát v posledných piatich zápasoch. Liverpool v riadnom hracom čase len raz a v anglickej lige je až na 14. priečke.

Aj D skupina ponúka zaujímavé stretnutia. Belgický majster Anderlecht hostí Dortmund, ktorý sa v novom ročníku iba hľadá. Liga majstrov je však iná súťaž ako domáca liga, preto je Borussia jasným favoritom. Arsenal čaká vybičovaný zápas proti tureckému Galatasarayu, body by však mali ostať v Londýne.

Šlágrom dnešného programu je zápas španielskeho a talianskeho majstra. Atlético doma hostí Juventus. Turínčania ešte v novej sezóne gól nedostali, na štadióne Vicenteho Calderóna však prehrali aj kvalitnejšie tímy ako Juventus. Tento zápas by mal byť jednou z ozdôb druhého kola a taktiež chuťovkou pre fanúšikov po celom svete.

V druhom zápase skupiny A Malmo nastúpi proti Olympiacosu Pireus. Grécky klub je v tomto prípade papierovým favoritom a čo i len bod na švédskom konte by bol miernym prekvapením.

Kompletný program:

Zenit Petrohrad – AS Monaco (18:00)
Anderlecht Brusel – Borussia Dortmund

Arsenal FC- Galatasaray Istanbul
Atlético Madrid – Juventus Turín
FC Bazilej – Liverpool FC
Leverkusen – Benfica Lisabon
Ludogorec – Real Madrid
Malmo – Olympiacos