Main Content

Čo nás dnes čaká v Lige majstrov? Na programe aj dva šlágre!

utorok, 30. september 2014 12:33 | Autor: Jakub Vaverka

Čo nás dnes čaká v Lige majstrov? Na programe aj dva šlágre!
Čo nás dnes čaká v Lige majstrov? Na programe aj dva šlágre! | zdroj: © TASR

Champions League dnes pokračuje svojím druhým kolom. Diváci na celom svete sa v utorok môžu tešiť najmä na dva veľké šlágre, duel francúzskeho majstra so španielskym vicemajstrom a zápas anglického šampióna s druhým celkom talianskej Serie A. Zaujímavý futbal istotne ponúka aj duel Sporting Lisabon - Chelsea FC.

Program dňa otvorí zápas CSKA MoskvaBayernom Mníchov. Kvôli časovému posunu sa v Rusku hrá tradične už od 18:00. Domáci nemajú proti obrovskému favoritovi čo stratiť, v ich prospech by mohli hrať poveternostné podmienky, ktoré môžu byť v metropole Ruska skutočne drsné. Bayern nechal zabudnúť na nie príliš presvedčivý štart do nového ročníka a ide si po tri body.

Šláger skupiny E nás čaká na Etihad Stadium, na súboj s Manchestrom City cestuje AS Rím. Taliansky celok sa prezentuje v dobrom svetle, City je však doma silné, reálnym výsledkom je preto remíza. 

V skupine F APOEL prehral v Barcelone tesne 0:1, preto si proti Ajaxu Amsterdam brúsi zuby na všetky body. Holandský celok však uhral cenný bod s PSG a chce na tento úlovok nadviazať. V Nikózii sa môžeme tešiť na nevyspytateľný zápas, ktorý bude zrejme dôležitý aj v boji o 3. priečku v skupine zaručujúcu na jar účasť v Európskej lige.

Obrovský šláger nás čaká v Parku Princov, kde PSG vyzve Barcelonu. Fit by mal byť aj Zlatan Ibrahimovič, ktorého trápili zdravotné patálie. Lenže podľa najnovších správ za PSG nenastúpia pre zranenia tri opory tímu, Zlatan Ibrahimovič, Thiago Silva a Lavezzi. Barcelona zahrala v poslednom kole proti Granade (6:0) vynikajúco, Neymar sa blysol hetrikom a Messi mal bilanciu 2+2. Ak chce francúzsky celok pomýšľať na body, musí zastaviť hlavne týchto dvoch. Dodajme, že Katalánci v novej sezóne nedostali ani jeden gól.

V skupine H v meraní síl medzi BATE Athleticom Bilbao sa stretnú dva tímy, ktoré by na prvé kolo najradšej zabudli. BATE prehralo na Porte vysoko 6:0, Bilbao zas doma len remizovalo s Donetskom 0:0. Domáci tak dnes zabojujú o prvé body, no favoritom sú hostia. Zaujímavé bude sledovať aj spomínané FC Porto, ktoré si po deklasovaní BATE rozhodne trúfa aj proti Šachťaru Donetsk.

V skupine G s Chelsea, Sportingom Lisabon, Schalke 04NK Maribor majú všetky tímy po bode, bude preto zaujímavé sledovať, kto sa stane lídrom. Tým abecedným je zatiaľ Chelsea, ktorá hrá dnes na Sportingu. Schalke zas doma ako veľký favorit hostí Maribor.

Ak by sme mali tipovať na tiket by sme v našej Tipovacej lige dali víťastvo Bayernu a polčasovú remízu v súboji PSG - Barcelona.

Kompletný program:

CSKA Moskva- Bayern Mníchov (18:00)
APOEL – Ajax Amsterdam

Manchester City –AS Rím
BATE Borisov- Athletic Bilbao
PSG – FC Barcelona
Schalke 04 – NK Maribor
Sporting Lisabon – Chelsea FC
Šachťar Donetsk – FC Porto