Main Content

Hlavou v oblakoch, nohami v problémoch

nedeľa, 28. september 2014 13:20 | Autor: Jakub Mihálik

Hlavou v oblakoch, nohami v problémoch
Hlavou v oblakoch, nohami v problémoch | zdroj: © TASR

Okrem skutočne kvalitného futbalu, mohli diváci vo včerajšom zápase Villareal – Real Madrid sledovať aj torzo romantického príbehu: Ronaldo, poď domov. Môže aktivita fanúšikov United obmäkčiť srdce najlepšieho futbalistu sveta alebo ide len o gesto, ktoré si zaslúži prívlastok trápne?

Ak chceme hovoriť o tom, či Cristiano Ronaldo prestúpi do Manchestru, dajme stranou to, čo o svojej budúcnosti povedal sám Ronaldo. Názory hráčov v dnešnej dobe nie sú podstatné, veď o všetkom rozhodujú fanúšikovia. Spýtajte sa Halenára. Takto si to fanúšikovia predstavujú. Veď sedenie na štadióne je tou správnou kvalifikáciou na riadenie tak zložitej organizácie, akou futbalový klub je.

Predstavuje si to tak aj istá skupina fanúšikov Manchestru United. Tí v sobotu počas zápasu Villareal – Real Madrid, nechali preletieť na štadiónom El Madrigal komerčné lietadlo, za ktorým, ako vlasy Pawiela Rochnyaka, vial nápis Come Home, Ronaldo. Fanúšikovské zoskupenie United Reel, ktoré za túto bohumilú akciu môže, však týmto romantickým gestom pravdepodobne klubu narobilo viac škody ako osohu.

Hoci neprávom, keďže United Reel je zanedbateľná časť fanúšikov, sú oddaní priaznivci Manchestru teraz na smiech. Gesto, ktorým sa snažili presvedčiť svoju bývalú hviezdu k návratu, totiž pôsobí zúfalo. Asi ako keď sa s vami rozíde frajerka. Na začiatku ste s tým v pohode, veď ste si našli náhradu. No počase, keď zistíte, že tá nová „nefunguje“ tak, ako tá predtým, začnete vyvolávať vašej ex, ktorá je však medzičasom v šťastnom vzťahu. Nerobíte dobre sebe, vašej ex a ani tej vašej súčasnej.

Takýto akt totiž podkopáva morálku vášho súčasného vzťahu. United minuli dvesto miliónov, aby vybudovali novú kostru tímu a po necelom mesiaci ich prácu „Reel“ fanúšikovia zmätú zo stolu slovami „márnosť nad márnosť, my chceme Ronalda“. To je jedno, že Angel Di María ešte ani nevybalil svoje caky-paky a že ide v zápasoch vypľuť dušu. To je jedno, že Radamel Falcao môže skutočne žiariť. A je úplne jedno, že útok United nie je to, čo klub trápi. My chceme Ronalda. A keď nie, nebudeme sa s vami v škôlke hrať!

United Reel pravdepodobne pozerajú príliš veľa holywoodskych filmov. Predstavovali si, že pošlú nad Villarealom práškovacie lietadlo a ich bývalá hviezda pri melódii od Coldplay odkopne loptu, vyzuje kopačky, vyzlečie dres a nahý, s telom gréckeho boha, precvála na koni v smere lietadla až na poľné letisko niekde pri Valencii. No keďže žijeme v reálnom svete, Ronaldo počas zápasového zápalu s veľmi veľkou pravdepodobnosťou akési lietadlo ani len nezaregistroval.

A tak sa natíska otázka, či nebolo toto gesto z pera Rosamunde Pilcherovej (prípadne tvorcov Búrlivého vína, vyberte si) len akousi pózou, ktorá mala upútať ľudí iných ako Ronaldo. Ešte som neprišiel na to, akých, ale u Rosamunde tiež nikdy neviem, aká zápletka bude stáť v ceste vytúženému vzťahu.

Je čas, aby sa United Reel prebrali z minulosti. Takýmto štýlom onedlho preletí Boeing nad vilou Paula Scholesa a Sira Alexa Fergusona od jeho pohára s vínom odpúta počas jeho zaslúženého odpočinku rovno celá vojenská letka. United však medzičasom bojujú o svoju pozíciu zo všetkých síl a to je to, čo by malo „REEL“ fanúšikov zaujímať. Lebo zatiaľ, čo sú oni hlavou v oblakoch, klub pracuje zo všetkých síl, aby sa dostal z problémov. Mimochodom, v problémoch budú pravdepodobne aj „REELaci“, pretože prelet nad El Madrigalom vraj nebol odobrený políciou.

A tak rada na záver: Menej telky, viac podpory súčasného tímu na štadióne. Vtedy budú v United žiť všetci šťastne, až kým nepomrú.