Main Content

FIFA 15: Čo prináša nová edícia najpopulárnejšej futbalovej hry? (2.)

nedeľa, 28. september 2014 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

FIFA 15: Čo prináša nová edícia najpopulárnejšej futbalovej hry? (2.)
FIFA 15: Čo prináša nová edícia najpopulárnejšej futbalovej hry? (2.) | zdroj: © TASR

FIFA 15 je fenomén medzi športovými hrami na trhu. Firma EA Sports každý rok inovuje svoj najhodnotnejší produkt a milióny ľudí po celom svete investujú do jeho zakúpenia si. Od Xbox-u, PS4 až po tradičné počítače. FIFU si môžete zahrať prakticky kdekoľvek. Pravdou je, že tento ročník sprísnil požiadavky, ale lepšie zariadenia sa o spustenie futbalového simulátoru, ktorý stále viac pripomína realitu báť nemusia. Prinášame vám druhý diel noviniek, ktoré nájdete vo FIFA 15.

BRANKÁRI NOVEJ GENERÁCIE

Brankári prešli od minulého roka obrovskou zmenou. Strážcovia svätýň boli vylepšení s 50 novými animáciami, aktualizované boli aj ich reakcie, ktoré sú každým rokom reálnejšie. Keď sa brankári vo FIFA 15 hýbu alebo rozohrávajú, pôsobí to autentickejšie. Reakcie brankárov sa zmenili naozaj vo veľkom. Gólmani lepšie reagujú, majú lepší pohyb a aj zákroky v poslednej chvíli prešli zmenou. Zlepšili sa aj hra nohou a reakcie na strely z diaľky.  Zvýšila sa aj škála možností zachytenia lopty brankárom v konkrétnej situácii. 

Brankári lepšie reagujú v hre 1 na 1 alebo keď idú do sklzu. Samozrejme, čím kvalitnejší brankár, tým lepšie schopnosti, o tom sa nemusíme baviť. Gólman vo FIFA 15 je komplexnejší a chráni šestnástku kvalitnejšie, ako po minulé roky.

NOVÉ MOŽNOSTI NA SKÓROVANIE

Keďže sú brankári mobilnejší a pohyblivejší, pomáha to aj v zakončení. Útočníci majú väčšie možnosti ako skórovať. Svojho súpera môžete znemožniť jasličkami, obídením brankára alebo ranou bez prípravy, na ktorú súperov brankár nebude vedieť reagovať.

TÍMOVE TAKTIKY

Vo FIFA 15 môžu vaši spoluhráči ale aj súperi lepšie rozpoznať, čo sa deje na ihrisku a podľa toho zmeniť taktiku a štýl, čím sa dostávajú do výhodu. V novej edícii sa objavila dokonca možnosť „Zaparkovať autobus“, ktorá vznikla podľa neslávne slávnej obrany Chelsea z posledných rokov. Treba však dodať, že keď „zaparkujete“, gól sa vám dá iba veľmi ťažko. Taktiež si môžete nastaviť, že vaši hráči budú zdržiavať čas alebo prepracovať taktiku na rýchle protiútoky. Možností je naozaj neúrekom.