Main Content

FIFA 15: Čo prináša nová edícia najpopulárnejšej futbalovej hry? (3.)

pondelok, 29. september 2014 10:23 | Autor: Jakub Vaverka

FIFA 15: Čo prináša nová edícia najpopulárnejšej futbalovej hry? (3.)
FIFA 15: Čo prináša nová edícia najpopulárnejšej futbalovej hry? (3.) | zdroj: © TASR

FIFA 15 je fenomén medzi športovými hrami na trhu. Firma EA Sports každý rok inovuje svoj najhodnotnejší produkt a milióny ľudí po celom svete investujú do jeho zakúpenia si. Od Xbox-u, PS4 až po tradičné počítače. FIFU si môžete zahrať prakticky kdekoľvek. Pravdou je, že tento ročník sprísnil požiadavky, ale lepšie zariadenia sa o spustenie futbalového simulátoru, ktorý stále viac pripomína realitu báť nemusia. Prinášame vám tretí diel noviniek, ktoré nájdete vo FIFA 15.

AUTENTICKÍ HRÁČI

Ako tvorcovia informovali, sú tu hráči novej generácie. Rok, čo rok si niektorí fanúšikovia myslia, že hráči už nemôžu byť reálnejší, ale opak je pravdou. Vo FIFA 15 môžeme vidieť prepracovanejšie detaily tvári jednotlivých futbalistov, čo predtým nebolo možné, kvôli tomuto aspektu EA vyvinulo osobitný systém.

 Na hráčovi sú taktiež lepšie rozpoznateľné jeho reakcie a pohyb. Každý futbalista má svoj charakter,  vyzerá silnejšie a atletickejšie, ako v minulosti. Tvorcovia sa zamerali aj na dresy, ktoré viac reagujú na kontakt s trávou alebo s blatom.

ŽIJÚCE IHRISKO (LIVING PITCH)

Vo FIFA 15 kopačky zanechajú na ihrisku svoju značku. Bude záležať od ihriska a povrchu, takže uvidíme opotrebované ihrisko, samozrejme, bude záležať aj od poveternostných podmienok, dažďa a kvality trávnika, na ktorom sa bude hrať. Sklzy budú reálnejšie, hýbať sa budú aj rohové zastávky, čo je oproti minulým rokom novinka. Bude to pôsobiť autentickejšie.

SÚBOJE  1 NA 1

Súboje 1 na 1, ktoré často rozhodujú zápasy sú taktiež reálnejšie a prepracovanejšie. Hráči rozumnejšie riešia situácie, veľa záleží od načasovania a odhadu miesta v danej situácii. Taktiež vidíme ťahanie za dres, rovnako ako v realite, dá sa zaň získať žltá karta, ale často krát prerušíte možno gólovú akciu. Novinky si môžeme všimnúť aj pri rohových kopoch. Od vyššie spomenutých rohových zástaviek až po rozostavenie hráčov pri samotnej realizácii.