Main Content

KHL: Rostislav Čada už nie je trénerom Slovana Bratislava (2)

piatok, 19. september 2014 11:05 | Autor: TASR

KHL: Rostislav Čada už nie je trénerom Slovana Bratislava (2)
KHL: Rostislav Čada už nie je trénerom Slovana Bratislava (2) | zdroj: © TASR

Bratislava 19. septembra (TASR) - Rostislav Čada už nie je trénerom slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava. Český kormidelník požiadal vo štvrtok večer o predčasné uvoľnenie spod kontraktu a vedenie klubu mu vyhovelo. V najbližšom domácom zápase v sobotu 20. septembra proti CSKA Moskva povedie "belasých" doterajšia dvojica Čadových asistentov Vladimír Országh - Ján Lipiansky. Informáciu priniesol oficiálny web Slovana.

Čada viedol bratislavský Slovan od jari 2012. Mužstvo trénoval v jeho úvodných dvoch sezónach v nadnárodnej súťaži vrátane dvoch ročníkov European Trophy. Na striedačke "belasých" stál v 118 stretnutiach KHL, z toho až v 112 v základnej časti. Štyri duely absolvoval s tímom v rámci štvrťfinále play off Západnej konferencie pri prvej sezóne Slovana v KHL, no s Dinamom Moskva klub vypadol v najkratšom možnom čase 0:4 na zápasy. V dvoch stretnutiach viedol mužstvo aj vo vlaňajšom Pohári nádeje, kde však Slovan v dvojzápase 1. kola nestačil na neskoršieho finalistu súťaže "utechy" Dinamo Minsk.

Túto sezónu odštartoval Čada na striedačke Slovana tromi víťazstvami v rade proti Medveščaku Záhreb (5:2), na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk (3:2) a v Jekaterinburgu (3:1). Následne však prišli tri prehry, uplynulé dve pred svojimi fanúšikmi proti Topredu Nižnij Novgorod (2:3 sn) a Severstaľu Čerepovec (0:3).

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 3. odsek.