Main Content

Dnes štartuje Liga majstrov. Aké zápasy nás čakajú?

utorok, 16. september 2014 11:05 | Autor: Jakub Vaverka

Dnes štartuje Liga majstrov. Aké zápasy nás čakajú?
Dnes štartuje Liga majstrov. Aké zápasy nás čakajú? | zdroj: © TASR

Futbaloví fanúšikovia po celom svete sa dočkali, dnes začína nový ročník milionárskej súťaže Ligy majstrov, ktorý otvorí novú sezónu prvými ôsmimi zápasmi.

V utorok do boja zasiahnu okrem iných giganti ako Real Madrid alebo Juventus Turín. Veľmi zaujímavé bude sledovať aj kluby ako Ludogorets Razgrad či anglický Liverpool, ktorý sa medzi európsku klubovú elitu vracia po viacročnej odmlke. ´

Real Madrid, úradujúci víťaz, ktorý minulý ročník Ligy majstrov zakončil finálovým triumfom 4:1 po predĺžení nad Atléticom Madrid, vyzve v tohtosezónnej ouvertúre švajčiarskeho šampióna FC Bazilej. Švajčiarsky celok je momentálne najkvalitnejším vo svojej krajine a v metropole Španielska môže len prekvapiť. FCB to bude mať na pôde obhajcu veľmi náročné, ubrániť Balea, Ronalda či Benzemu sa len tak niekomu nepodarí.

 Hlavne úvodné zápasy však bývajú zradné, preto sa môže zrodiť aj prekvapenie. Liverpool s naším Martinom Škrtelom nastúpi proti jedinému z nováčikov v tomto ročníku LM – bulharskému šampiónovi Ludogortsu Razgrad. Aj v tomto prípade je o favoritovi rozhodnuté, ale Bulhari na Anfield Road prehrať nepôjdu. Rovnakú filozofiu razí aj švédske Malmo, ktoré čaká ťažká prekážka v podobe Juventusu Turín. Minulý rok Juve skončilo už po skupinovej fáze,  Stará Dáma niečo podobné v tejto sezóne nechce dopustiť.

Borussia Dortmund to bude mať proti Arsenalu na vypredanom domácom štadióne veľmi ťažké a to z jedného prostého dôvodu. BVB bude opäť chýbať najkvalitnejší futbalista – Marco Reus. Osy sú však silné aj bez nemeckého reprezentanta a hráči ako Immobile, Ramos či Mchitarjan rozhodne obranu Gunners preveria. Favoritom však ostáva anglický celok. AS Monaco, ktoré sa po odchode Jamesa Rodrigueza a Radamela Falcaa iba hľadá, hostí Leverkusen, nemecký tím, ktorý hrá v Lige majstrov veľmi kvalitne a zdolať ho bude podľa nášho pohľadu nad sily Kniežat.

Portugalský šampión Benfica Lisabon hostí Zenit Petrohrad, ktorý trénuje ex- kouč FC Porto André Villas Boas, rysuje sa pikantné stretnutie. V zápase Galatasarayu s Anderlechtom sú favoritom domáci, belgický celok nie je zvyknutý na tureckú atmosféru, čo môže rozhodnúť. Posledným duelom, ktorý sme zatiaľ nezmienili je meranie síl úradujúceho finalistu Atlética Madrid s gréckym majstrom Olympiacosom Pireus. Miernym favoritom sú Španieli.

Dnešný program:

Benfica Lisabon – Zenit Petrohrad
Borussia Dortmund- Arsenal FC
Galatasaray Istanbul – Anderlecht Brusel
Juventus Turín – Malmo
Liverpool FC  - Ludogorets Razgrad
AS Monaco – Bayer Leverkusen
Olympiacos Pireus – Atlético Madrid
Real Madrid – FC Bazilej