Main Content

Nečakaný zvrat v prípade Falcao! Sťahuje sa do Anglicka!

pondelok, 1. september 2014 11:19 | Autor: Jakub Mihálik

Nečakaný zvrat v prípade Falcao! Sťahuje sa do Anglicka!
Nečakaný zvrat v prípade Falcao! Sťahuje sa do Anglicka! | zdroj: © TASR

Kolumbijsky reprezentant Radamel Falcao bol v uplynulých týždňoch často spájaný s odchodom z monackého kniežactva. Pôvodných záujemcov však nahradil nový. A je z Premier League!

Po týždňoch špekulácií sa futbalový osud Radamela Falcaa pravdepodobne vyriešil v posledný deň prestupového obdobia. Kolumbijsky kanonier nakoniec neposilní galaktický tím Realu Madrid. Ani ďalší proklamovaní záujemcovia o služby El Tigreho, londýnsky Arsenal, či turínsky Juventus, neuspeli. Zrejme inšpirovaní ofenzívnym trápením, na poslednú chvíľu sa do hry o Falcaa zapojili predstavitelia Manchester United. 

Už v sobotu bolo jasné, že Radamel Falcao v monackom drese viac nenastúpi. V šlágri proti Lille bol na poslednú chvíľu vyradený zo zápasovej súpisky, čo dalo priestor na mediálne špekulácie. Tie podporili aj hackerské útoky na Falcaovo konto, ktoré v sobotu večer ohlásilo prestup do Realu Madrid. Kolumbijčan sa ponáhľal s dementovaním tejto správy, no prestup aj tak visel vo vzduchu.

Rozuzlenie prišlo v pondelok ráno, keď francúzske médiá prišli so správou, že na linke Nice (len niekoľko kilometrov od Monaka) – Manchester, bolo prenajaté súkromné lietadlo. Do úvahy tak prichádzali dva kluby, City i United. City v špekuláciách viedli, keďže len krátko predtým poslali Alvara Negreda na hosťovanie do Valencie, čo malo uvoľniť miesto pre Radamela Falcaa. Nakoniec však, zrejme kvôli finančným podmienkam Fair-play, Citizens z boja vycúvali. Falcao by sa tak mal sťahovať do Manchestru United v rámci hosťovania, za ktoré United Monaku zaplatí 12 miliónov eur. Uvádzajú to britské zdroje Telegraph, či Press Associated.

Tím Louisa van Gaala prechádza obrovskou prestavbou, keď v lete do tímu prišli Ander Herrera a Luke Shaw dokopy za viac ako 70 miliónov eur, nasledovaní Angelom di Maríom, ktorý klubovú pokladnicu stál 75 miliónov. Van Gaal navyše do klubu priviedol aj obrancov Marcosa Roja a Daleyho Blinda, ktorí by mali posilniť v zápasoch neisto pôsobiace zadné rady United. Angažovanie Falcaa dostáva  vynaložené prostriedky United na hranicu približne 200 miliónov eur, čo je najviac v histórii klubu. 

Hviezdny Kolumbijčan by mal ešte posilniť obávaný útok Red Devils, v ktorom prím hrajú Wayne Rooney, Robin van Persie, či Juan Mata. Miesto pre novú ofenzívnu akvizíciu by mal naopak uvoľniť Danny Welbeck, ktorý by sa mal odísť na hosťovanie do niektorého z anglických klubov.