Main Content

US Open: Hantuchová neobháji štvrťfinále, vypadne z prvej 50-ky

streda, 27. august 2014 20:05 | Autor: TASR

US Open: Hantuchová neobháji štvrťfinále, vypadne z prvej 50-ky
US Open: Hantuchová neobháji štvrťfinále, vypadne z prvej 50-ky | zdroj: © TASR

New York 27. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neobháji vlaňajšie štvrťfinále na grandslamovom turnaji US Open a po skončení zápolení v New Yorku vypadne z elitnej svetovej päťdesiatky.

V 2. kole dvojhry prehrala s nasadenou dvadsaťdvojkou Francúzkou Alize Cornetovou za 1:22 h v dvoch setoch 3:6, 3:6. Posledným slovenským želiezkom v ženskom singli tak zostala Jana Čepelová, ktorú v stredu večer čakal duel proti druhej nasadenej Rumunke Simone Halepovej.

Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Cornetovou, keď dvakrát stratila vlastné podania a Francúzka si vybudovala náskok 4:0. Slovenskej dvojke chýbala úderová istota, robila príliš veľa nevynútených chýb. Za stavu 1:5 Hantuchová odvrátila setbal a v ďalších minútach znížila na 3:5, no v desiatom geme nevyužila vedenie 30:0 a tak sa prvý set stal korisťou kvalitne servujúcej i returnujúcej Cornetovej.

V druhom dejstve mala Hantuchová za stavu 2:2 k dispozícii dva brejkbaly, no nevyužila ich, čo sa jej vypomstilo. Cornetová za stavu 4:3 čistou hrou prelomila súperkino podanie a následne pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal. Francúzka tak upravila vzájomnú bilanciu s bývalou svetovou päťkou na 4:6. Hantuchová sa ešte v stredu predstaví v 1. kole štvorhry po boku Talianky Francescy Schiavoneovej.

 

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Alize Cornetová (22-Fr.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 6:3