Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase Spartak Trnava – FC Zürich

piatok, 22. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase Spartak Trnava – FC Zürich
Hodnotenie hráčov po zápase Spartak Trnava – FC Zürich | zdroj: © TASR

Futbalisti Trnavy majú za sebou prvý zápas play-off Európskej ligy, v ktorom prehrali 1:3. Ako si v zápase počínali hráči Trnavy? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dobrivoj Rusov (6) – Išlo naňho päť striel a dostal tri góly, no tie dve zvyšné predstavovali jeho skvelé zákroky pri veľkým šanciach. Dobre čítal hru a patril k tomu lepšiemu.

Marek Janečka (3) – Vrátil sa na pravú stranu obrany, ale nebol na nej oporou, hoci z obrancov bol najlepší. Pred druhým gólom bol moc vysoko, súperi si ho vyťukali pri čiare a z voľného priestoru vznikla gólová akcia.

Milan Bortel (2) – Videli sme od neho možno dva-tri svetlé okamihy, čo je na celý zápas veľmi málo. Drvivú väčšinu súbojov prehrával, pred prvým gólom úplne zaspal, pred druhým nezabránil centru a pred tretím podobne.

Martin Tóth (1,5) – Pri prvom góle ho pri rohovej zástavke vycvičil Chikhaoui ako malého chlapca. Pri ďalších dvoch si z neho dobrý deň urobil Chermiti, hoci Tóth ho akože bránil. Celá obrana bola s jeho veľkou zásluhou deravá.

Matúš Čonka (2,5) – Dva gólové centre prišli z pozície ľavého obrancu, čo o niečom svedčí. A nešlo mu to nielen defenzívne, ale aj ofenzívne.

Kamil Kuzma (4) – Jediným väčším pozitívom bolo, že vysunul Clébera do akcie, ktorá vyústila v pokutový kop. Inak nemal na hru veľký vplyv. Nepomohol ani ofenzíve a už vôbec nie defenzíve.

José Casado (3,5) – S Kuzmom sa v tomto zápase našli, a to tak, že sa spoločne v ňom vôbec nenašli.

Ivan Schranz (4,5) – Vôbec sa nedostal do svojich akcií. Nedostával totiž poriadne lopty a keď už aj nejakú dostal, tak súpera rýchlosťou nepredbehol a neoklamal ho ani technicky.

Ján Vlasko (6) – Jeden z mála, čo sa aspoň o niečo v ofenzíve pokúšal. Suverénne premenil pokutový kop, hlavou dvakrát rozvinul akciu. Ale zbytočne sa vykartoval do odvety a ešte zbytočnejšie ho tréner stiahol.

Cléber Silva Nascimento (5,5) – Bude pre Trnavu výraznou posilou, keďže takéhoto hráča nemala. Skvele vybojoval pokutový kop, ako jeden z mála mal aspoň nejakú myšlienku, ale nemal ešte natrénované na celý zápas.

Erik Jendrišek (5) – Bude mu ešte nejaký čas trvať, kým sa opäť naučí hrať na hrote útoku. Nebolo to zlé, ale niečo tomu chýbalo. Teraz nemyslíme D v jeho priezvisku na drese, ale gól do siete súpera. Na začiatku druhého polčasu mal jednoznačne z čistej šance vyrovnať, potom by to bol úplne iný (dvoj)zápas.

Nikolas Špalek (bez známky) – Nebudeme jeho cca 20 minút známkou hodnotiť, len dodáme, že vekom je ešte dorastenec, čo je vidno.

Ján Chovanec (bez známky) – Nejaký center tam síce z jeho strany bol, ale nič neznamenal.

Martin Vyskočil (bez známky) – Ak už mal ísť na ihrisko, tak o aspoň 20 minút skôr a v žiadnom prípade nie za Vlaska.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.


10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon