Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase Slovan Bratislava – BATE Borisov

štvrtok, 21. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase Slovan Bratislava – BATE Borisov
Hodnotenie hráčov po zápase Slovan Bratislava – BATE Borisov | zdroj: © TASR

Futbalisti Slovana majú za sebou prvý zápas play-off Ligy majstrov, v ktorom remizovali 1:1. Ako si v zápase počínali hráči belasých? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (6,5) – Za gól absolútne nemohol, pri ostatných strelách pôsobil istým a pokojným dojmom. Išli mu krátke a stredne dlhé prihrávky, keďže ani jednu nepokazil, ale výkopy pokrivkávali, keďže iba 3 z 10 našli adresáta.

Erik Čikoš (6) – Počas celého zápasu bol veľmi aktívny smerom dopredu a snažil na byť vysoko, aby vedel podporiť útok. A raz to súper využil, keď dvomi rýchlymi kolmými prihrávkami išla lopta do jeho priestoru, kde nebol a odtiaľ prišiel gólový center. Lenže to je riziko správnej hry krajného obrancu. Vyčítať mu možno veľmi slabú úspešnosť v krátkych prihrávkach (58 %), ale stredne dlhé mu išli famózne (88 %).

Dávid Hudák (6) – Svoje si vyriešil, hrdlo nám trochu zovrelo iba pri jeho faule tesne pred pokutovým územím, po ktorom sa našťastie prišla iba žltá karta. Aj jeho výška pomohla pri útočných štandardných situáciách, ktoré boli veľmi nebezpečné. Mal najvyššiu úspešnosť prihrávok zo všetkých hráčov na ihrisku (91 %), aj keď treba dodať, že väčšina bola ľahkých.

Nicolas Gorosito (6,5) – Doniesol do obrany istotu, ale ešte nebol tak výrazný, aký vie byť. Podobne ako Hudák fauloval v zápase iba raz a tiež mal vysokú úspešnosť prihrávok (87 %). Škoda jeho gólovej hlavičky.

Tomáš Jablonský (4) – Nehral tak vysoko ako Čikoš, ale aj tak nebol pri gólovej akcii súpera ideálne postavený, navyše všetko zaklincoval vlastným gólom. To sa vo futbale stáva, hoci radšej by sme videli, aby napol súperovu sieť. Chcelo to trochu viac podpory smerom dopredu, hlavne v druhom polčase.

Erik Grendel (7) – Už pred zápasom sme vyzdvihli jeho zvýšenú formu a keď máme teraz v ruke čísla, všetko je iba podčiarknuté. Odbehal toho najviac spomedzi belasých (12,53 km), rozdal najviac úspešných prihrávok (58) zo všetkých hráčov na ihrisku, nepokazil ani jednu z 10 dlhých prihrávok, čo treba tiež vyzdvihnúť. Trochu mal síce problémy smerom dozadu, ale na defenzívneho stredopoliara ho neškolili.

Samuel Štefánik (5) – Odohral iba prvý polčas, keďže stred poľa trochu nefungoval, ale nič zásadné sa nezmenilo ani bez neho. Ešte potrebuje čas, ale ukázal, že prihrávať vie (úspešnosť 86 %).

Igor Žofčák (5) – S Milinkovičom si menili miesta, ale nechytil sa na ani jednej strane. Nedostal sa do kombinačnej hry, v ktorej je silný, navyše mu prihrávky vôbec nešli (66 %), hlavne v krátkych to bolo veľmi zlé (44 %). Možno ho pochváliť iba za skvele rozohranú štandardnú situáciu na začiatku.

Seydouba Soumah (5) – Súper ho mal absolútne prečítaného a vždy ho minimálne zdvojil. Preto ho vlastne ani raz nemusel faulovať, naopak, Soumah fauloval až sedemkrát, najviac zo všetkých. Ani prihrávky mu nešli (65 %), čo je druhé najhoršie číslo spomedzi belasých.  

Marko Milinkovič (5) – Jeho nasadenie bolo otázne, ale nakoniec hral. Geniálnu ľavačku ukázal pri neuznanom góle. V medzihre ho aj jemu škrípalo, prihrávky až tak presné neboli (69 %), ale treba dodať, že hráči BATE skvele prehusťovali priestor, cez ktorý sa ťažko dostávalo.

Pavel Fořt (5) – Vedel sklepnúť loptu, podržať ju, len čo z toho, keď podpora neprišla, preto nemal s kým hrať. Takú šancu, akú mal na začiatku, musí v takomto zápase premeniť, pri druhej mal smolu, že mu hlavičku vykopli z bránkovej čiary.

Richard Lásik (6) – Priniesol do stredu poľa trochu potrebnej agresivity, ktorá v prvom polčase chýbala. Na jeho číslach pekne vidieť, kde sa v druhom polčase odohrávala najčastejšie hra. BATE bolo pod loptou a prihrávali si defenzívni hráči Slovana do trojuholníka. Hral iba druhý polčas, ale dostal sa do domácej top 3 s kontaktom s loptou za celý zápas.

Juraj Halenár (7) – Nabehol do zápasu a okamžite začal rozhadzovať lopty. Snažil sa stále niečo vymýšľať, až nakoniec vymyslel. Mal síce pomerne nízku úspešnosť prihrávok (65 %), ale za to môžu tzv. tvorivé chyby, ktoré možno odpustiť, hlavne keď pošlete gólový pas.

Róbert Vittek (8) – Kto vie, ten vie! Mohol hrať iba krátko, ale aj za ten čas ukázal, aký je to stále skvelý útočník. Famózne si spracoval ťažkú loptu pravačkou, aby ju hneď z otočky ľavačkou poslal do siete. Presne takto sme ho videli dať už množstvo gólov. V tomto type zakončenia patrí medzi svetovú špičku, pričom nás ani nenapadá meno hráča, ktorý to ovláda ešte lepšie ako on. Pri drvivej väčšine útočníkov by z toho šanca ani nebola, on z toho dal gól.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon