Main Content

Straka pred prvým duelom s BATE: Slovan svoj limit ešte nedosiahol

utorok, 19. august 2014 18:05 | Autor: TASR

Straka pred prvým duelom s BATE: Slovan svoj limit ešte nedosiahol
Straka pred prvým duelom s BATE: Slovan svoj limit ešte nedosiahol | zdroj: © TASR

Bratislava 19. augusta (TASR) - Tréner slovenského futbalového majstra Slovan Bratislava František Straka považuje za favorita nadchádzajúceho dvojzápasu play off Ligy majstrov 2014/2015 tím bieloruského šampióna BATE Borisov.

Podľa jeho názoru, ktorý prezentoval v utorok na oficiálnej predzápasovej tlačovke, rozhodne celý boj o vytúženú skupinu LM najmä precízna obrana.

Straka má súpera, ktorý je poslednou prekážkou "belasých" pred vstupom na elitnú prestížnu scénu dobre zmapovaného. A má pred ním rešpekt. "BATE som sledoval na videu, a nielen to, aj ich poznám. Videl som ich zápasy s Bayernom Mníchov aj proti Plzni. Je to veľmi kvalitný tím, ktorý pravidelne hráva skupiny v pohárovej Európe. Máme pred nimi obrovský rešpekt," povedal český lodivod, podľa ktorého proti BATE môže jeho tím ťažiť z možnosti, že ich súper ako súpera privítal. "Keď sme dostali BATE, bola určitá eufória, ale ja ju brzdím. Možno u nich bola eufória ešte väčšia, že dostali Slovan a to by sme mohli využiť."

Zdravotný stav kádra slovenského majstra je dobrý, netrénuje však špílmacher Marko Milinkovič zo Srbska: "Milinkovič netrénuje a ostatné, čo je v kádri, je OK. Aj Robo Vittek. Otáznik je teda iba nad Milinkovičom."

Skúsený trénerský stratég sa snaží sňať tlak z jeho tímu. "Dokázali sme už veľkú vec, máme istú najmenej skupinu Európskej ligy. Ale toto mužstvo ešte svoj limit nedosiahlo. Máme na to ešte sa zlepšiť. Play off LM je čerešnička na torte. BATE je vyzretý tím a má veľkú kvalitu. Sú nesmierne húževnatí, no kto sa bojí, nech nejde do lesa," dodal kouč, ktorý už do skupiny LM dostal aj pražskú Spartu.

Straka základnú zostavu neprezradil, aspoň trochu ale charakterizoval súpera: "Mám v zostave ešte otázniky. BATE je komplexný ako celok. Hrajú systém 4-3-3 a sú dobrí najmä v ofenzíve. Zajtra rozhodne precízna obrana."

Pred médiá predstúpil aj český útočník Pavel Fořt, ktorý prehovoril za kabínu. Vo Fortuna lige proti Senici (4:1) skóroval a mal preto dobrú náladu: "Som rád, že som konečne dal gól. Kiežby zápas s BATE skončil rovnako ako so Senicou. Ale je jedno, kto dá gól. Hlavne aby sme ich strelili, a aby sme to zvládli a dotiahli do Ligy majstrov. Pre mňa to je tretí pokus, tak dúfam, že do tretice mi to vyjde. Nečaká nás však nič ľahké, ale verím, že to zvládneme."