Main Content

Spartak zbrojí pre Európu! Na lane reprezentant!

pondelok, 18. august 2014 12:30 | Autor: Jakub Mihálik

Spartak zbrojí pre Európu! Na lane reprezentant!
Spartak zbrojí pre Európu! Na lane reprezentant! | zdroj: © TASR

Trnavský Spartak je podľa svojej oficiálnej stránky spartak.sk blízko k získaniu výraznej posily pre Európsku ligu!


Kontrakt by údajne mali naši zástupcovia v pohárovej Európe podpísať s dlhoročným slovenským reprezentantom, Erikom Jendrišekom. Dvadsaťsedemročný futbalista, ktorý na Slovensku zažiaril v drese Ružomberka a následne pôsobil osem rokov v nemeckej bundeslige, by navyše Trnavu nemal stáť ani euro, keďže po pôsobení v Cottbuse mu v lete vypršala zmluva.

"Môžem potvrdiť, že o futbalistu máme záujem a ústne sme dohodnutí na podpise polročnej zmluvy. Verím, že všetko úspešne doladíme v krátkom čase a stihneme termíny tak, aby sme Erika mohli dopísať na súpisku pre štvrtkový domáci zápas play-off Európskej ligy proti švajčiarskemu FC Zürich," povedal generálny manažér Spartaka Dušan Keketi.

Okrem Jendrišeka má klub na lane aj ďalšie posily. V týchto dňoch jeden z dvoch zástupcov Fortuna ligy v Európe doťahuje príchod defenzívneho záložníka Ružomberka Lukáša Greššáka. Ten by mal do kádra Bílých Andelov priniesť viac herných možností, keďže je zvyknutý aj na pozíciu stopéra.Spartaku by sa mal upísať na dva roky. "Veríme, že tento príchod doladíme ešte v priebehu pondelka," dodal Keketi. Opačným smerom poputujú mladí obrancovia Michal Habánek a pravdepodobne aj Martin Mečiar.

V pondelok sa do tréningového procesu trnavského tímu zapojil aj reprezentant Malty Jean Paul Farrugia. Dvadsaťdvaročný hrotový útočník FC Hibernians zaujal trénera Juraja Jarábka počas vzájomného merania síl v prvom predkole Európskej ligy. V drese súpera patril medzi najnebezpečnejších hráčov. "Absolvuje u nás týždňovú skúšku, po ktorej sa rozhodneme, či ho angažujeme," dodal Keketi.