Main Content

Zbavme sa európskeho panictva

sobota, 9. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Zbavme sa európskeho panictva
Zbavme sa európskeho panictva | zdroj: © TASR

Včera sa vyžrebovalo play-off európskych súťaží a na žreb sa opäť sťažovať nemusíme. Postúpiť ďalej môžu oba naše kluby, keďže súperi sú priechodní. Verme, že Slovan s Trnavou prepíšu slovenskú pohárovú históriu.

Komentár Filipa Chudého

Viete čo sme robili pred rokom? Presne to isté čo aj rok predtým, nič! Už sme totiž mali o takomto čase po pohárových starostiach. Z hry von už boli všetky naše kluby. O to viac si teda vychutnávajme súčasnosť, lebo nikdy nevieme, kedy sa niečo také zopakuje, hoci nič nemáme proti, aby nám to budúcimi rokmi trochu zovšednelo, keďže by sa takéto výsledky opakovali rok čo rok.

Pred štyrmi rokmi nastala podobná situácia, že Slovensko malo v play-off oboch súťaží po jednom zástupcovi, ale z postupu ďalej sa tešila vtedy iba Žilina, Slovan vypadol smolne so Stuttgartom, čo sa mu vrátilo o rok, keď vyradil AS Rím, aby potom mal opäť dva roky smolu. Mimochodom, Žilina mala po postupe do Ligy majstrov následne tiež dva roky smolu a vypadla na prvom súperovi. Ale na slovenské kluby sa v tejto sezóne usmieva väčšinou iba šťastena, pričom najviac očným kontaktom „balí“ Slovan a Trnavu.

Belasým aj do tretice prihrala súpera, ktorého si pred samotným žrebom proste prajete. Samozrejme, Slovan bol nenasadený, teda vyberať sa už moc nedalo, ale vylučovacou metódou prišiel snáď každý ku BATE, dokonca takto to poňali aj Gianni Infantino s Giorgiom Marchettim. Ako prvý vyžrebovali z nasadených Celtic, ktorého nedokážu vyradiť ani dve jasné prehry. Následne vypadol z hry Salzburg, klub s najlepším koeficientom, nasledoval ho APOEL, ktorého štýl by Slovanu nesedel a keď Steauu spojili s Razgradom, bolo jasné že bude to BATE. Dokonca aj prvý zápas v Bratislave potešil, veď keď to vychádzalo doteraz...

No Trnava Slovan ešte tromfla, keďže nemala trikrát za sebou pri žrebe šťastie, ale rovno štyrikrát! Keď si spätne pozriete súperov, ktorí po zatriedení do košov pripadali pred žrebom do úvahy, tak zistíte, že Trnave vytiahli vždy tú najlepšiu alternatívu. Aj keď to, samozrejme, následne treba potvrdiť aj na ihrisku, čo sa zatiaľ darí. Takéto opakované šťastie pri žrebe máme snáď prvýkrát v histórii, čo musíme využiť, veď kedy sa takáto šanca zopakuje?

V play-off máme dva kluby, čo je presne o dva viac ako v minulých dvoch sezónach, no dva kluby naraz v skupinovej fáze sme ešte nikdy nemali. Preto sa zbavme takéhoto európskeho panictva, naučme sa hrať veľký futbal, aký sa hrá v skupinách, a potom do budúcna môžeme myslieť aj na pohárovú trojku, veď s jedlom rastie chuť.