Main Content

Čo istotne neviete o nemeckom prekvapení z MS: André Schurrle

piatok, 25. júl 2014 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Čo istotne neviete o nemeckom prekvapení z MS: André Schurrle
Čo istotne neviete o nemeckom prekvapení z MS: André Schurrle | zdroj: © TASR

Záložník londýnskej Chelsea odchádzal na MS 2014 do Brazílie ako náhradník a s touto pozíciou sa naplno zžil. Do zápasov sa dostával ako hráč z lavičky, skóroval trikrát a práve po jeho centri padol víťazný gól celého šampionátu. Schurrle odohral skvelý turnaj a prvým futbalistom Chelsea od roku 1998, ktorý vyhral Mundial. Oficiálna klubová stránka The Blues s ním pred časom urobila netradičný rozhovor, v ktorom bývalý hráč Mainzu, či Leverkusenu hovoril o rozličných okamihoch svojho života.

PRVÝ

Protivník

„Prvým protivníkom v mojej kariére bol Bayer Leverkusen, mužstvo, za ktoré som hral po prestupe z Mainzu a bol to dosť veľký zápas. Prvý krát som za FSV Mainz nastúpil od začiatku. Bolo to úžasné, hrali sme doma, remizovali sme a pociťoval som skutočne skvelé pocity. Najväčšími hviezdami súpera vtedy boli Kiessling a Hyypia, Michael Ballack vtedy ešte obliekal dres Chelsea.“  Práve Michael Ballack bol posledným nemeckým futbalistom, ktorý vyryl v Chelsea hlbšiu stopu. Medzi ním a Andrém ešte The Blues kúpili Marka Marina, talent, o ktorom sa hovorilo, že je Messi z Nemecka, ale jeho kariéra na Stamford Bridge sa vôbec nevyvíja dobre a čaká sa jeho predaj.

POSLEDNÉ

Prázdniny

„Utkveli mi v pamäti prázdniny s mojou rodinou na Tenerife. Ten týždeň s celou rodinou pokope som si naozaj užil, pretože ich nevidím často.“  Tento rok si Schurrle rodinných príslušníkov opäť príliš neužije, po dlhých oslavách po triumfe na MS 2014 v Brazílii má podľa dostupných správ v pláne dovolenku s priateľkou Montanou a potom mu začína príprava na nový ročník Premier League s londýnskou Chelsea.

NAJLEPŠIA

Hudba

 „Som veľkým fanúšikom hip- hopera Drakea, mám rád hip- hop a tento štýl hudby. Ima Boss je taktiež výborný. Počúvam trochu aj house, hlavne pred zápasmi, keď sa chcem dostať do nálady, motivuje ma to.“ Ktovie, či hráč The Blues s číslom 14 zaradí do svojho repertoára a jednu z oficiálnych hymien skončeného svetového šampionátu, ktorý sa skončil pre Nemecko veľkým triumfom.

NAJHORŠIA

Televízia

 „Pri pomyslení na najhoršie nápady alebo veci mi napadla jedna televízna relácia Ja som celebrita. Známe osobnosti idú do džungle v Austrálii, máme to isté aj u nás v Nemecku. Sledoval som pár epizód britskej verzie. Myslím si, že je to skutočne hrozné, ale je to aj zábava.“  Vieme, o čom Schurrle hovorí, podobné reality show vždy prilákajú množstvo divákov, ale to, čo sa deje na obrazovke je často zverstvo.

NAJJEDNODUCHŠÍ

Tréning

„Najjednoduchšou vecou pre mňa je tréning. Predovšetkým po náročnom zápase- je to najlepší spôsob ako zregenerovať telo, zrelaxovať a trocha sa zabaviť so spoluhráčmi.“ Schurrle mal vďaka dlhej sezóne Premier League, úspešnému ťaženiu Chelsea v Lige majstrov a famóznych MS naozaj o pozápasové tréningy postarané.

NAJŤAŽŠÍ

Zápas

„Mentálne najťažší zápas som odohral na ME 2012, vo štvrťfinále. Hrali sme proti Grécku. Joachim Low povedal: „Dobre, dnes začneš ty.“ Bol to pre mňa prvý veľký zápas na záverečnom turnaji a bolo to skutočne ťažké zvládnuť v hlave, Nemecko však vyhralo a ja som si to vážne užil.“ Nemci nakoniec na Eure dokráčali do semifinále, kde ich stoplo Taliansko. Pri nedávnom finále MS 2014 už mal predsa len André Schurrle oveľa viac skúseností a mohol radiť mladším spoluhráčom ako napríklad Kramer, či Draxler.