Main Content

Niektorým jednoducho nie je dopriate ...

utorok, 22. júl 2014 16:06 | Autor: Jakub Mihálik

Niektorým jednoducho nie je dopriate ...
Niektorým jednoducho nie je dopriate ... | zdroj: © TASR

Reprezentačnú kariéru končí Steven Gerrard. Napriek tomu, že patril celé desaťročie k najlepším na svete, s Anglickom nikdy nič významné nevyhral a nebol tomu ani len blízko. Bola reprezentačná kariéra Stevena Gerrarda preto katastrofou?

Snívate o tom už ako malý chlapec. Dáte do toho všetko. Viac ako jedno celé desaťročie patríte k tomu úplne najlepšiemu, čo vo svete futbalu existuje. Aj tak však zlyháte.

Steven Gerrard odchádzal na turnaj majstrovstiev sveta v Brazílii plný optimizmu. Veril mladému tímu, ktorému on, ako kapitán, velil. Naspäť do Anglicka sa vracal zlomeným sklamaný, frustrovaný. Nie zo svojich spoluhráčov. Tým, ako správny kapitán, vyslovil podporu. Ale zo seba. Jeden z najsebakritickejších futbalistov na svete vedel, že nastal jeho čas. Už nie je tým hráčom, ktorý vie strhnúť reprezentačné mužstvo k víťazstvu. A tak sa rozhodol zavesiť svoj dres s troma levmi na klinec. S nulou v kolonke úspechov.

Škoda, patril, a v drese Liverpoolu ešte stále patrí, k najlepším stredopoliarom na svete. Bol členom a posledným záchvevom „zlatej“ generácie anglických futbalistov ako Beckham, Lampard, Neville, či Scholes. Ani on však nedokázal s Albionom nič vyhrať. 

Možno to bolo spôsobené tým, že Steven Gerrard v anglickej reprezentácii neodohral tak brilantné zápasy, aké sme ho videli odohrať v liverpoolskom drese. Stavím sa, že v prvej desiatke jeho najoslnivejších zápasov nebude ani jeden reprezentačný. Možno to bolo tým (k tomu sa prikláňam), že anglická reprezentácia a jej tréneri nedokázali z tohto brilantného hráča dostať jeho maximum, točili ho po krídlach, s Lampardom, či bez neho, v predstopérskej pozícii, jednoducho všade. Ťažko potom mohol ukázať to najlepšie zo svojho umenia. Aj tak však viac ako desaťročie nemal v kolíske futbalu konkurenciu. 

Stevie G sa rozhodol skončiť. Bez úspechu, sklamaný zo seba. Jeho reprezentačné pôsobenie nebude považované za najoslnivejšie. Aj tak však ostane v pamäti ako skvelý hráč. Niektorým jednoducho v reprezentácii nie je dopriate. Steven, Anglicko musí byť na teba hrdé.