Main Content

Smutný koniec (ďalšej) madridskej legendy?

nedeľa, 20. júl 2014 20:32 | Autor: Jakub Mihálik

Smutný koniec (ďalšej) madridskej legendy?
Smutný koniec (ďalšej) madridskej legendy? | zdroj: © TASR

Real Madrid finalizuje prestup kostarického brankára Keylora Navasa. Ďalší dôkaz toho, že legenda Ikera Casillasa už nemá pevné miesto v Reale Madrid?

Komentár Jakuba Mihálika

Viac ako desaťročie bol brankárskou osobnosťou číslo jeden. Ako 19-ročný „ucháň“ dvihol nad hlavu trofej pre víťaza Ligy majstrov. Odvtedy vyhral nespočetné množstvo titulov. MS, ME, LM. Skratiek, ktoré futbalový svet pozná ako svoju dlaň, by sme mohli pri mene Iker Casillas písať nekonečno. Stal sa legendou.

Teraz však Svätý Iker opäť približuje smutnému koncu v drese, ktorého synonymom je už 15 rokov. Real Madrid by mal podľa španielskych zdrojov v najbližších dňoch priviesť na Bernabeu Keylora Navasa. Kostarická brankárska senzácia z nedávno skončeného šampionátu vymení provinčné Levante za madridský veľkoklub. Pripojí sa k dvojici Diego Lopez a Iker Casillas. Nikto zo spomenutej trojice nie je brankárom na lavičku. A predsa dvaja z nich by na ňu odsúdení boli. A tak je jasné, že niekto z dvojice Lopez – Casillas Madrid opustí. Hoci Diego Lopez by mohol smerovať do Monaka, ako súčasť snahy Realu o angažovanie Jamesa Rodrigueza, pozícia Ikera nie je taká, ako v minulosti. Za rok a pol Madridčania angažovali dvoch špičkových brankárov. Jasný dôkaz toho, že Casillas už nie je v očiach vedenia tou jednoznačnou oporou spomedzi žrdí. Dôveru nemal u Mourinha, Ancelotti len svojim šalamúnskym rozhodnutím o striedaním brankárov zabezpečil Ikerovi aspoň nejakú zápasovú prax. Brankár, ktorý celé desaťročie nemal konkurenciu, zrazu necíti podporu ani „doma“. A tak nečudo, že napriek „doživotnej“ zmluve, ktorú mu zabezpečil ešte prezident Calderón, Iker pomýšľa na odchod. Španielske športové denníky dokonca hovoria o dohodnutom odchode Ikera z Madridu v roku 2015. Zadarmo. Dehonestujúce na takú osobnosť. 

Osud profesionálneho futbalistu v súčasnej dobe vie byť trpký. Jedna madridská legenda už takto neslávne skončila. Dlhoročný kamarát Casillasa, Raúl, odišiel z Bernabeua ako nechcená príťaž. Z Casillasa sa stáva niečo podobné, napriek tomu, že vo veku 33 rokov má ako brankár ďaleko do futbalového dôchodku. 

Vyhnúť sa tomu asi nevyhneme. Dve predošlé sezóny potvrdili, že Casillas stratil svoju pozíciu v drese Realu. Navasov nákup je len ďalším dôkazom. Koniec legendy v kráľovskom drese sa blíži. Snáď nebude podobný ako ten Raúlov a od Ikera uvidíme ešte veľa kúzelných momentov v službách Realu. Smutný koniec, v podobe vysedávania na lavičke, či nejakého prestupu z núdze, si Iker nezaslúži