Main Content

Trenčania po jasnom triumfe krotili emócie: Ešte sme len v polčase

piatok, 18. júl 2014 10:05 | Autor: TASR

Trenčania po jasnom triumfe krotili emócie: Ešte sme len v polčase
Trenčania po jasnom triumfe krotili emócie: Ešte sme len v polčase | zdroj: © TASR

Dubnica nad Váhom 18. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín sú po jasnom víťazstve nad srbským klubom Vojvodina Novi Sad (4:0) jednou nohou v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2014/15.

K zisku všetkých postupových tromfov prispel výraznou mierou Moses Simon, ktorý sa blysol hetrikom. Napriek veľkej radosti zo splneného úvodného kroku krotili Trenčania po záverečnom hvizde prehnanú eufóriu.

Mužom večera bol ešte len 19-ročný krídelník Simon. Sieť za srbským brankárom Vojvodiny rozvlnil trikrát a pri svojom prvom štarte v pohárovej Európe sa tešil nielen z hetriku, ale aj z vysokého víťazstva svojho tímu. "Cítil som sa dobre. Bol to môj prvý štart v EL a hneď som strelil hetrik. Pomohla mi k nemu Božia sila," povedal po zápase šťastný Simon. Hoci si Trenčania vypracovali pred budúcotýždňovou odvetou sľubný náskok na postup do 3. predkola, ešte v ňom nie sú oboma nohami. "Musíme sa sústrediť aj na odvetný zápas. Ešte sme nepostúpili, nič nie je isté. Stále môžeme prehrať aj o päť gólov, ale to nechceme dopustiť," zdôraznil nigérijský reprezentant do 21 rokov.

Niekoľko minút pred začiatkom stretnutia sa v Dubnici strhol hustý lejak. V priestoroch kabín sa šepkalo o odložení stretnutia, napokon však švédski arbitri priviedli hráčov na trávnik a neobrali fanúšikov o štvorgólové predstavenie slovenského vicemajstra. "Podmienky mi vyhovovali, nevedel som o tom, že by sa mal zápas zrušiť. Predviedli sme výborný tímový výkon, bol to fantastický duel. Mám veľkú radosť z víťazstva," netajil radosť Simon. Hoci sa zdalo, že hustý dážď by mohol pokaziť zážitok z dobrého futbalu, Trenčania sa na mokrý terén tešili. "Chceli sme, aby zapršalo. Sme zvyknutí z ligy, že na umelú trávu pred stretnutím polejú. Lopta je vtedy rýchlejšia, čo nám vyhovuje," dodal obranca Peter Čögley.

Srbský súper kládol odpor len v prvom polčase, no po inkasovaní dvoch gólov v krátkom slede toho druhého a vylúčení Marka Živkoviča pôsobil už len odovzdaným dojmom. "Pred zápasom by sme nepovedali, že to pôjde tak ľahko. Chceli sme vyhrať a neinkasovať. Keď sme ich však nedostupovali, boli nepríjemní a vedeli kombinovať. Hru sme ale mali pod kontrolou, dokázali sme sa vyrovnať s ich agresivitou a strelili napokon až štyri góly," dodal Čögley.

Miloš Volešák nemal v bráne domácich počas deväťdesiatich minút veľa práce. Miestami sa i nudil, spoluhráči mu však dožičili pozápasovú radosť. "Stretnutie som si celkom užil. Báli sme sa súpera, mali sme rešpekt, ale dopadlo to dobre. Ak nič nepodceníme, mali by sme postúpiť ďalej. Vo futbale je ale všetko možné, nemalo by nám to ujsť," uviedol trenčiansky brankár. Jeho vyjadrenia podčiarkol aj tréner Martin Ševela, ktorý krotil prehnané postupové emócie: "Máme týždeň na to, aby sme chlapcov pripravili na horúcu pôdu. Súper bude určite nepríjemnejší. Máme solídnu východiskovú pozíciu, ale ešte stále sme len v polčase."