Main Content

EL: Trnava uhrala na pôde FC Zestafoni bezgólovú remízu

štvrtok, 17. júl 2014 20:05 | Autor: TASR

EL: Trnava uhrala na pôde FC Zestafoni bezgólovú remízu
EL: Trnava uhrala na pôde FC Zestafoni bezgólovú remízu | zdroj: © TASR

Zestafoni 17. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtok v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na ihrisku gruzínskeho FC Zestafoni 0:0. Zverenci trénera Juraja Jarábka si tak vytvorili solídnu šancu do odvety, ktorú odohrajú o týždeň 24. júla v Zlatých Moravciach.

1. zápas 2. predkola EL 2014/2015:

FC Zestafoni - Spartak Trnava 0:0

ŽK: Šarikadze - Sabo, Kuzma, Casado. Rozhodovali: Alijev - Žappasbajev, Iskakov (všetci Kazach.), 4500 divákov.

Zestafoni: Pavlovič – Gongaze, Čelidze, Rene Santos, Guruli - Dolidze, Kuchianidze (84. Čanturišvili), Šarikadze, Gecadze - Gelašvili (65. Tatanašvili), Dvali (78. Panculaia)

Spartak: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – Schranz (73. Casado), Kuzma, Sabo, Chovanec (87. Siva) – Vlasko (78. Špalek) – Mikovič

Na výbornom trávniku a za veľkého tepla podnikla Trnava prvý nebezpečný útok, ale potom musela odolávať úvodnému tlaku domácich. V 2. minúte trafil tyč Dvali a ten istý hráč nebezpečne pálil aj v 6. minúte. Trnava postupne otupila snahu rýchlych a dobre kombinujúcich domácich, vedela držať loptu a podnikala rýchle akcie do domácej obrany. Gruzínci poriadne zahrozili ešte v 19. minúte, keď Dolidze napriahol z 20 metrov, ale Rusov skvelým zákrokom podržal spoluhráčov. V ďalších fázach už hostia dobre kontrolovali zápas, a vedeli aj zahroziť do obrany Zestafoni. V 28. minúte to nebezpečne skúsil Chovanec, jeho projektil ale do siete nezapadol. Neujali sa ani strely Vlaska či Schranza. Domáci na konci polčasu skúsili zvýšiť aktivitu, ale Spartak pohodlne držal nádejný výsledok.

Ani začiatok druhého dejstva obraz hry nezmenil. Platonickú snahu domácich Trnava likvidovala v zárodku a čakala na šancu. A tá prišla v 53. minúte, po rýchlej krídelnej akcii a spätnom centri sa dostal do zakončenia na hranici 16-ky Sabo, ale minul. Potom zvýšili obrátky domáci a jeden útok za druhým sa valil na bránu Trnavy, tá ale odolávala a opäť mohla udrieť. V 56. minúte rýchlu akciu do otvorenej obrany potiahol Sabo, krásne našiel Vlaska, ktorý stredom išiel na domáceho brankára Pavloviča, ale minul. V 66. minúte získal v strede poľa loptu Chovanec, nerozpakoval sa, skúsil strelu, ale pálil nad domácu bránu. Na druhej strane nebezpečne hlavou strieľal Dvali v 69. minúte, ale minul Rusovovu bránu. V posledných 20 minútach ešte obaja súperi siahli na dno fyzických síl, "andeli" srdnato bojovali, ale môžu ich mrzieť zbytočné žlté karty za zdržiavanie hry - Kuzma, resp. taktický faul na polovici súpera - Casado. Práve s jeho strelou si hravo poradil Pavlovič v 83. minúte. Domáci ešte Trnavu pritlačili v záverečných minútkach, tá to ale mazáckym spôsobom ustála a v domácej odvete má všetky tromfy vo vlastných rukách.