Main Content

Wade zostáva v Miami, s Heat podpísal dvojročnú zmluvu

streda, 16. júl 2014 11:05 | Autor: TASR

Wade zostáva v Miami, s Heat podpísal dvojročnú zmluvu
Wade zostáva v Miami, s Heat podpísal dvojročnú zmluvu | zdroj: © TASR

Miami 16. júla (TASR) - Kariéra amerického basketbalistu Dwyanea Wadea bude aj naďalej pokračovať v klube zámorskej NBA Miami Heat. Elitný rozohrávač sa dohodol s floridským tímom na podmienkach novej dvojročnej zmluvy, ktorá by mu mala zaručiť príjem 15 miliónov dolárov za sezónu.

Po neúspešnom finále uplynulého ročníka, v ktorom Heat nestačili na San Antonio a prehrali 1:4 na zápasy, sa Wade spolu s LeBronom Jamesom a Chrisom Boshom ako tri hlavné opory mužstva rozhodli predčasne ukončiť svoje zmluvy a otestovať si trh s neobmedzenými voľnými hráčmi. James šokoval miamských fanúšikov, keď pred týždňom oznámil, že od novej sezóny bude pôsobiť v tíme Cleveland Cavaliers, kde v roku 2003 začal svoju kariéru v profilige.

Zvyšní dvaja členovia už teraz bývalej "Veľkej trojky" však zostávajú na Floride. Bosh začiatkom týždňa podpísal päťročnú zmluvu na 118 miliónov dolárov, Wade o svojom rozhodnutí informoval verejnosť v utorok. "Som veľmi hrdý na to, že Miami je jediným klubom, za aký som v NBA hral. S tímom sme získali tri majstrovské tituly a ja verím, že to nie je konečné číslo," uviedol 32-ročný Wade po podpise zmluvy.

Nasledujúca sezóna bude pre Wadea dvanástou v drese Heat, univerzálny rozohrávač je klubovým rekordérom v počte odohratých zápasov, nastrieľaných bodov, asistencií a získaných lôpt. Z majstrovského titulu sa tešil v rokoch 2006, 2012 a 2013.