Main Content

LeBron James bude tento týždeň rokovať s Miami

pondelok, 7. júl 2014 09:05 | Autor: TASR

LeBron James bude tento týždeň rokovať s Miami
LeBron James bude tento týždeň rokovať s Miami | zdroj: © TASR

Miami 24. júna (TASR) - Americký basketbalista LeBron James bude tento týždeň rokovať o jeho zotrvaní v klube NBA Miami Heat, informovala agentúra AP s odvolaním sa na dva anonymné zdroje blízke "klubovej kuchyni". James sa v lete stal neobmedzeným voľným hráčom, keďže využil klauzulu v zmluve a predčasne ukončil jeho kontrakt, ktorý mal platnosť ešte dva roky.

Rokovať bude s prezidentom Heat Patom Rileym, miesto a čas sa majú ešte dohodnúť. Už minulý týždeň sa jeho agent stretol so zástupcami viacerých ďalších záujemcov o služby štvornásobného najužitočnejšieho hráča NBA. James mal v nasledujúcej sezóne zarobiť 20 miliónov dolárov. Spolu s jeho spoluhráčmi sa ale rozhodol ukončiť zmluvu, čo ale vôbec neznamená, že v tíme Heat končí. James má teraz viacero možností a jednou z nich je aj podpis novej zmluvy s Miami, v ktorého drese si zahral štyrikrát za sebou vo finále NBA a dvakrát sa tešil zo zisku titulu. Naposledy však jeho tím neuspel vo finále play off so San Antoniom Spurs.

James prišiel do Miami v roku 2010 po siedmich sezónach v drese Cleveland Cavaliers. Momentálne je na rodinnej dovolenke a až po nej sa definitívne rozhodne o svojej budúcnosti. Agent 29-ročného basketbalistu sa stretol aj s predstaviteľmi Phoenixu, Houstonu, Dallasu a práve Clevelandu.