Main Content

Diana Bartovičová: Chýbalo nám trošku viac šťastia

sobota, 28. jún 2014 08:00 | Autor: Silvia Petrašková

Diana Bartovičová: Chýbalo nám trošku viac šťastia
Diana Bartovičová: Chýbalo nám trošku viac šťastia | zdroj: © TASR

Ďalší kvalifikačný zápas na MS 2015 v Kanade bol v jeho závere spečatený nečakanou deľbu bodov. V domácom prostredí na štadióne NTC v Senci sa naše futbalové reprezentantky postavili proti futbalistkám z Chorvátska. Zápas priniesol pekný futbal a množstvo šancí, no víťazný úsmev na tvári nevyčaril napokon ani jednej strane.

O spomínanom dueli v prvej kvalifikačnej skupine sme sa v exkluzívnom rozhovore pre portál sport7.sk porozprávali s našou reprezentantkou Dianou Bartovičovou.

Diana spolu so svojimi spoluhráčkami máte za sebou ďalší zaujímavý kvalifikačný zápas proti Chorvátsku. Jeho výsledok však veľa radosti zrejme nepriniesol. Ako hodnotíš spomínaný duel z tvojej strany?

Tento zápas sme mohli vyhrať, ale rovnako aj prehrať. Prvý polčas patril skôr Chorvátkam, druhý nám. V priebehu zápasu sme sa dostali do vyložených šanci, ktoré sme bohužiaľ nedokázali premeniť.

Podľa Vášho trénera bola dôvodom neúspechu a nenaplnenia víťazstva, značná posezónna únava. Stotožňuješ sa s jeho názorom?

Áno stotožňujem, značná únava sa preukázala na ihrisku. Nakoľko každá z náš ma za sebou množstvo zápasov vo svojich kluboch. Ale nie to bolo hlavným dôvodom. Do šanci sme sa dokázali dostať, chýbalo nám asi skôr trochu šťastia a pokoja v zakončení.

V ďalšom kvalifikačnom zápase (pozn. 21.augusta), sa postavíte proti futbalistkám z Ruska. Myslíš si, že šance na vylepšenie Vášho skóre a postavenia v tabuľke 1. kvalifikačnej skupiny sa môžu po tomto zápase vylepšiť? S akými očakávaniami doň nastúpite?

Do každého zápasu nastupujeme s odhodlaním vyhrať, ale na druhej strane vieme, že to bude veľmi náročný zápas, nakoľko ma Rusko veľmi kvalitný tím. Akýkoľvek bodový zisk bude pre nás úspechom.

Aktuálna tabuľka 1. kvalifikačnej skupiny:
1. Nemecko 8 8 0 0 56:3 24
2. Rusko 7 5 1 1 12:12 16
3. Írsko 7 3 2 2 10:7 11
4. Chorvátsko 8 1 2 5 5:17 5
5. Slovensko 7 1 1 5 4:23 4
6. Slovinsko 7 1 0 6 5:30 3