Main Content

Guus Hiddink nepovedie Rusov proti SR v kvalifikácii ME 2012

sobota, 13. február 2010 13:09 | Autor: TASR

Guus Hiddink nepovedie Rusov proti SR v kvalifikácii ME 2012
Guus Hiddink nepovedie Rusov proti SR v kvalifikácii ME 2012 | zdroj: SITA

Holandský tréner Guus Hiddink oznámil, že 30. júna skončí pri ruskej futbalovej reprezentácii a nebude ju teda viesť v kvalifikácii ME 2012, v ktorej bude "zborná" v B-skupine súperom Slovenska.

Holanďan síce priviedol Rusov do semifinále majstrovstiev Európy v roku 2008, ale nedokázal s nimi postúpiť na tohtoročný svetový šampionát v Juhoafrickej republike. Hiddink sa v holandskej tlači vyjadril, že sa rozprával s novým prezidentom Ruskej futbalovej únie Sergejom Fursenkom a dospeli k dohode, že "naše cesty sa rozídu posledný júnový deň, keď mi vyprší kontrakt."

"Rozhodnutie sa zrodilo v snahe poskytnúť federácii dostatok času na výber nástupcu,"
uviedol Hiddink pre De Telegraaf. Šesťdesiattriročný kouč sa nezmienil o svojich ďalších plánoch. O bývalého trénera Realu Madrid a PSV Eindhoven, ktorý okrem iného viedol aj reprezentácie Holandska, Kórejskej republiky a Austrálie, sa údajne zaujíma Nigérijská futbalová asociácia, hľadajúca k A-mužstvu trénera pre MS 2010.

Rusko vyžrebovali do B-skupiny kvalifikácie ME 2012 z prvého koša, okrem Slovenska bude súperom favorizovaného tímu ešte Írsko, Macedónsko, Arménsko a Andorra.