Main Content

Nie je dôležité kto nepríde, ale kto bude hrať!

piatok, 25. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Nie je dôležité kto nepríde, ale kto bude hrať!
Nie je dôležité kto nepríde, ale kto bude hrať! | zdroj: © TASR

Zostavovatelia slovenskej hokejovej reprezentácie museli prijať ďalšiu stratu. Rastislav Staňa bol podľa prepočtov 22. hokejistom, ktorého si museli zo svojich plánov škrtnúť. Ale dôležitejšie je, kto príde, nie kto nepríde.

Komentár Filipa Chudého

Po finále hokejovej Extraligy oslovili z našej najvyššej súťaže dvoch hráčov Košíc, ale tréneri chceli vidieť v kádri aj brankára Rastislava Staňu, lenže ten im povedal nie. Spolu s tým vyšla aj správa, že to už je 22. nie, ktoré si musel vypočuť realizačný tím hokejovej reprezentácie pri zostavovaní nominácie na MS v Bielorusku.

Toľko hráčov by stačilo aj na zostavenie jedného mužstva. V bráne spomínaný Staňa, k nemu nezazmluvnený Halák, do obrany ...... a vlastne na čo to rozoberať. Je totiž absolútne nepodstatné, kto nás nebude reprezentovať, pretože dôležité budú tie mená, ktoré oblečú náš dres v Minsku. Aj keď by bolo zaujímavé zistenie, ktoré mužstvo by v takomto prípadnom zápase zvíťazilo, či aktuálni reprezentanti, alebo dovolenkári. Vzhľadom na videné, by som si stavil na dovolenkárov.

V tejto chvíli zostávajú do začiatku MS presne dva týždne. Je tu teda najvyšší čas, aby sa vyformovalo mužstvo, ktoré nás bude v hlavnom bieloruskom meste reprezentovať. V príprave naši reprezentanti absolvujú ešte tri zápasy, ktoré definitívne rozhodnú o záverečnej nominácii, ale už odohraných päť zápasov veľa naznačilo a včerajší zápas s Fínskom všetko iba podčiarkol.

Obranu, ak to mierne poviem, máme nedôraznú a o útoku sa môžeme baviť iba v prípade toho prvého, ostatné sú prinajlepšom „checking line,“ čo môže iba ťažko stačiť na úspech. Preto sa v tejto chvíli tréneri obzerajú hlavne do NHL a hoci to nepovedia nahlas, silno dúfajú vo vypadnutia „slovenských“ klubov. V Európe je totiž hráčsky potenciál už prakticky vyčerpaný, keďže všetci sú zo sezóny vyčerpaní.

V tejto chvíli iba ťažko odhadovať, ktorí hráči, okrem tých jasných, odcestujú na svetový šampionát. Ťažko sa totiž vyberá, keď nikto z otáznych neukazuje reprezentačnú výkonnosť. V každom prípade môžu byť tréneri radi, že aspoň nejakí hráči im prišli na zrazy. Už z nich len zostaviť schopné mužstvo, aj keď to ľahké nebude. Preto si netreba lámať hlavu nad tým kto neprišiel, ale silno premýšľať nad tým, ako by malo mužstvo v Bielorusku vyzerať a čo by malo vlastne hrať.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na tvorbu mužstva na MS?