Main Content

MSF14-Futbal: Scolari už vie mená 23 hráčov, ktorých nominuje na MS

štvrtok, 24. apríl 2014 22:05 | Autor: TASR

Sao Paulo 24. apríla (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari má už jasno o tom, koho nominuje na blížiaci sa svetový šampionát. Kormidelník národného tímu "kanárikov" uviedol, že jeho zoznam 23 hráčov je už kompletný, ale so zverejnením oficiálnej verzie ešte musí počkať.

Študentom na univerzite Sao Judas Tadeu v Sao Paulo, kde Scolari prednášal na konferencii o športovej psychológii, prezradil aspoň mená kapitánov. Na šampionáte, ktorý sa uskutoční pre Brazílčanov na domácej pôde, nimi budú Thiago Silva, David Luiz, Julio Cesar a Fred.

"Samozrejme, že už viem, koho si vyberiem. Musím však ešte počkať na skončenie všetkých líg, lebo nikdy neviete, čo sa môže stať," uviedol Scolari a dodal, že presnú podobu 23-členného zoznamu ešte nepozná ani jeho asistent Carlos Alberto Parreira.

Ako ďalšiu indíciu o konečnej podobe nominácie Scolari uviedol, že v semifinále Ligy majstrov medzi madridským Atleticom a FC Chelsea bude podporovať španielsky klub. Dres londýnskeho tímu totiž oblieka až štvorica Brazílčanov - Oscar, David Luiz, Ramires a Willian. Scolari dodal, že v prípade vypadnutia Chelsea by sa tomuto kvartetu dostalo pred začiatkom MS viac oddychu.

Finálnu nomináciu oznámi Luis Felipe Scolari 7. mája v Rio de Janeiru.