Main Content

Súhrn zaujímavostí pred zápasom Real Madrid - Bayern Mníchov

streda, 23. apríl 2014 12:13 | Autor: Jakub Vaverka

Súhrn zaujímavostí pred zápasom Real Madrid - Bayern Mníchov
Súhrn zaujímavostí pred zápasom Real Madrid - Bayern Mníchov | zdroj: © TASR

Prinášame vám zaujímavosti pred dnešným semifinálovým zápasom Ligy majstrov medzi Bielym Baletom a Die Roten.

Real Madrid uplynulý víkend na svoj zápas nenastúpil vedenie ligy mu po stredajšom finále Copa del Rey s Barcelonou (2:1) doprialo odpočinok a čas na prípravu na semifinále Ligy majstrov.

Futbalisti Bayernu Mníchov v už rozhodnutej Bundeslige nastúpili na pôde Eintrachtu Braunschweig, kde zvíťazili bez väčších problémov 2:0.

Toto semifinále bude reprízou semifinálového súboja z roku 2012. Pred dvoma rokmi sa z postupu do finále radoval Bayern Mníchov, ktorý najprv doma vyhral 2:1, následne prehral rovnakým výsledkom aj v Madride a o postupe rozhodol legendárny penaltový rozstrel, v ktorom Sergio Ramos poslal svoju strelu do nebies.

Real tak má o motiváciu navyše. Biely Balet chce zdolať aktuálne najlepší tím na svete a priblížiť sa k získaniu „La decima“ jubilejného desiateho titulu v Champions League.

Pikantériou je, že víťaz tohto dvojzápasu predbehne v európskom kontinente Barcelonu, ktorej sa tak skončí niekoľkoročné kraľovanie na čele tohto rebríčka.

Katalánske denníky vyjadrili podporu v semifinále Bayernu Mníchov, ktorý trénuje ex- tréner Barcelony Pep Guardiola a nastupuje zaň odchovanec Barcy Thiago Alcantara.

Stále nie je isté, či prvý zápas stihne pre zranenie kolena aktuálny držiteľ Zlatej Lopty Cristiano Ronaldo. Kuloárne informácie hovoria o tom, že existuje aspoň malé percento nádeje na to, že Portugalec nastúpil už dnes. Ak to bude aspoň trochu možné tipujeme, že do hry zasiahne minimálne v priebehu zápasu.

Aktuálne najlepší futbalista na svete sa vyjadril, že ho lákajú všetky trofeje, no Liga majstrov je natoľko špecifická, že je preňho aktuálnym kolektívnym cieľom číslo jeden.

Tréner Carlo Ancelotti potvrdil, že sa bude držať svojho pohárového pravidla a do brány pošle Ikera Casillasa.

Jeho náprotivok Pep Guardiola má milé problémy v ofenzíve, pretože ako Mandžukič tak aj Pizarro majú skvelú streleckú formu, no nastúpiť bude môcť pri momentálnom rozostavení Bavorov iba jeden z vyššie menovaných.

Novinári túto dvojicu označujú ako súboj gigantov a predčasné finále, víťaz tohto dvojzápasu bude podľa všetkého aj favoritom v lisabonskom finále.

Bayern Mníchov postúpil do finále Nemeckého pohára a má istý majstrovský titul, Real Madrid naopak vyhral domáci pohár a v La Lige stále stráca na lídra Atlético Madrid.

Bavori chcú ako prvý tím v histórii súťaže trofej obhájiť, Madridčania bojujú o legendárny desiaty titul, motivácia je teda nemalá z oboch strán.

Výsledok zápasu môžete tipovať aj v našej Tipovacej lige. Kurzy sú nasledovné...