Main Content

Giggs sa stal dočasným trénerom Manchestru United

utorok, 22. apríl 2014 12:05 | Autor: TASR

Giggs sa stal dočasným trénerom Manchestru United
Giggs sa stal dočasným trénerom Manchestru United | zdroj: © TASR

Londýn 22. apríla (TASR) - Novým dočasným trénerom anglického futbalového klubu Manchestru United sa stal Ryan Giggs. Najoceňovanejší hráč v histórii "červených diablov" prebral taktovku po odvolanom Davidovi Moyesovi.

"Manchester United oznámil, že po odchode trénera Moyesa prevezme zodpovednosť za prvý tím Ryan Giggs, pokým nebude trvalé vymenovanie," píše sa na oficiálnej stránke klubu.

Moyesa odvolalo vedenie klubu v utorok, pričom škótsky kouč nevydržal vo funkcii ani celý rok. Moyesa angažovali v máji namiesto jeho legendárneho krajana Sira Alexa Fergusona, ktorý ozdobil svoje pôsobenie na Old Trafford ziskom trinástich anglických titulov. Dôvodom boli zlé výsledky klubu, keďže United momentálne figurujú až na siedmom mieste v tabuľke Premier League a po mnohých rokoch nebudú v novej sezóne účinkovať v Lige majstrov.

Poslednou kvapkou v pohári bola nedeľňajšia ligová prehra s bývalým Moyesovým klubom FC Everton 0:2. Denník Daily Telegraph správne predpovedal, že k odvolaniu Moyesa príde ešte pred sobotňajším stretnutím s Norwich City, ktoré tak už bude premiérou Giggsa v novej úlohe hlavného kouča.

Štyridsaťročný stredopoliar je hrajúcou legendou United. Waleský reprezentant strávil celú svoju kariéru v tomto klube a v prebiehajúcej sezóne pôsobil zároveň aj ako asistent hlavného trénera. Ligový debut absolvoval 2. marca 1991 a celkovo odohral v najvyššej anglickej súťaži 671 zápasov, v ktorých strelil 114 gólov a zaznamenal rekordných 271 asistencií. Počas 24 rokov v drese "červených diablov" získal 13 ligových titulov, štyri triumfy v Pohári FA, tri v Ligovom pohári, dvakrát sa tešil z víťazstva v Lige majstrov a na konte má aj množstvo individuálnych trofejí.