Main Content

Súhrn zaujímavostí pred zápasom Atlético Madrid - Chelsea FC

utorok, 22. apríl 2014 09:03 | Autor: Jakub Vaverka

Súhrn zaujímavostí pred zápasom Atlético Madrid - Chelsea FC
Súhrn zaujímavostí pred zápasom Atlético Madrid - Chelsea FC | zdroj: © TASR

Najprestížnejšia futbalová súťaž na svete dospela do svojej semifinálovej fázy, v ktorej si zmerajú sily prekvapenie sezóny Atlético Madrid s londýnskou Chelsea a v súboji gigantov na seba narazia Real Madrid a Bayern Mníchov. Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na kvalitné divadlo od všetkých štyroch tímov. Prinášame vám zaujímavosti pred dnešným zápasom Colchoneros s The Blues.

Atlético Madrid zvíťazilo v generálke na semifinále Ligy majstrov v piatkovej predohrávke nad Elche 2:0, o presné zásahy sa postarali Miranda a Diego Costa. David Villa za stavu 0:0 nepremenil pokutový kop

Minulý týždeň sa Diego Costa v ligovom zápase zrazil s bránkovou žrďou a jeho pokračovanie v ďalšom priebehu sezóny bolo ohrozené. Nakoniec sa ukázalo , že španielsky útočník s brazílskymi koreňmi utrpel len drobné zranenie a dnes proti Chelsea je pripravený nastúpiť.

Tréner Diego Simeone dostával pred dnešným zápasom otázky predovšetkým na zloženie útočnej dvojice, je otázne, či použije Villu s Costom od začiatku, alebo sa prikloní k defenzívnejšej taktike s jedným hrotovým zakončovateľom.

Práve pevná defenzíva zdobila Colchoneros v osemfinále proti Barcelone, Atlético inkasovalo iba na Camp Nou pri remíze 1:1, v domácom zápase rozhodol o najtesnejšom víťazstve Koke. Treba zdôrazniť, že Atlético púšťalo Barcelonu len do minimá nebezpečných príležitostí.

Zaujímavý zápas čaká belgického brankára Thibauta Courtoisa, ktorý je kmeňovým hráčom Chelsea a pôvodne podľa zmluvy o hosťovaní medzi Chelsea a Atléticom Madrid chytať nemal. Vedenie UEFA však po žrebe zasiahlo do tejto dohody, ktorej platnosť v rámci zachovania fair-play zrušilo.

Kouč Simeone sa vyjadril aj k medializovanému záujmu Chelsea o jeho útočníka Diega Costu. Argentínčan si myslí, že jeho zverenec je v Atléticu spokojný, no ak príde výhodná ponuka, tak bude v lete predaný.

Londýnska Chelsea sa pred semifinále Champions League dobre nenaladila, keď prehrala v dôležitom domácom ligovom zápase proti poslednému Sunderlandu 1:2 a takmer naisto prišla o šancu získať majstrovský titul.

Tréner José Mourinho po zápase pogratuloval svojim hráčom, ktorí predviedli kvalitný výkon, pogratuloval súperovi, ktorý zdolal favorita a ironicky pochválil aj rozhodcu Mikea Deana a celú FA, pretože víťazný gól hostí padol po vymyslenom pokutovom kope.

Portugalský kouč hovorí v poslednom období s médiami minimálne, pretože je nespokojný s výškou trestu od FA, ktorú dostal za kritizovanie rozhodcu Chrisa Foya (8000 libier, pozn.red). Na tlačových konferenciách ho tak zastupoval asistent Steve Holland.

Otázny je štart českého brankára Petra Čecha, ktorý cez víkend pauzoval pre bližšie nešpecifikované vírusové ochorenie, no dnes by mal byť údajne v poriadku.

Chelsea nemôže rátať s dvojicou Nemanja Matič- Mohamed Salah, pretože obaja si v prebiehajúcom ročníku Ligy majstrov zahrali za iný klub. Matič za portugalskú Benficu, Salah dokonca skóroval proti Londýnčanom v dres FC Bazilej.

Obaja súperi sa naposledy stretli v rámci Európskeho Superpohára v roku 2012, keď Chelsea ako víťaz Ligy majstrov prehrala s Atléticom Madrid 1:4, hetrikom sa prezentoval kolumbijský kanonier Radamel Falcao obliekajúci momentálne dres AS Monaco.

José Mourinho vo svojej kariére vyhral Ligu majstrov s FC Porto a s Interom Miláno, pričom pri svojom návrate do Chelsea avizoval, že víťazstvo v Champions League je jedným z jeho hlavných cieľov.

Vzhľadom na to, že získať titul v Premier League bude pre CFC veľmi ťažkou úlohou aj hlasy z hráčskeho kádra sa zhodujú na tom, že sa klub sústredí na Ligu majstrov.

Atlético je na tom lepšie. Stále môže získať vzácne double, veď La Ligu vedie bez väčších problémov a v Champions League ako jediné mužstvo v prebiehajúcom ročníku ešte neprehralo.

Atlético postúpilo do semifinále po zápasoch 1:1 a 1:0 s FC Barcelona, Chelsea si užila futbalový triler, keď prehrala v Paríži s PSG 1:3 a doma zvíťazila 2:0.