Main Content

Liverpool ešte nie je majstrom, ale titul si zaslúži

pondelok, 21. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Liverpool ešte nie je majstrom, ale titul si zaslúži
Liverpool ešte nie je majstrom, ale titul si zaslúži | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Na začiatok musím priznať, že takýto vývoj v anglickej Premier League som nečakal ani vo sne. V polovici sezóny som predpokladal, že o titul sa pobijú Arsenal, Manchester City a Chelsea, pričom v prípade Arsenalu som čakal skôr či neskôr jeho tradičný výpadok, preto som favorizoval v boji o titul buď kvalitný káder City, alebo som ešte preferoval Mourinha, a to tak, že dokáže vytlačiť z Chelsea viac šťavy ako v nej skutočne je. Ale všetkým predpokladom, myslím, že nielen mojím, urobil škrt cez rozpočet Liverpool.

Chlapci z mesta Beatles nemajú najlepší káder, ale majú najväčšie srdce, priam majstrovské. Preto sa dostali tri kolá pred koncom do situácie, v ktorej si titul už môžu iba prehrať. Samozrejme, treba si uvedomiť, že posledný krok býva najťažší, no celý Liverpool je tak rozbehnutý, že ak neprehral ligový zápas v roku 2014 doteraz, potom už iba ťažko čakať jeho zakopnutie na úplnom konci, aj keď všetko je možné.

Dopravní inžinieri pomocou diagramu dráha-čas vedia na za sebou nasledujúcich svetelne riadených križovatkách nastaviť takzvanú zelenú vlnu, aby motorové vozidlá nezastavovali a išli konštantnou rýchlosťou stále za svojim cieľom. A tréner červených Brendan Rodgers asi niečo na spôsob dopravného inžinierstva vyštudoval, veď v tomto kalendárnom roku nastavil na liverpoolskej ceste k titulu takzvanú červenú vlnu, pretože The Reds na trase za svojim cieľom nepoznajú zastavenie. Iba dvakrát museli kvôli remíze mierne pribrzdiť, ale zvyšných 14 zápasov vyhrali, pričom momentálne ťahajú sériu 11 víťazných stretnutí.  

Liverpoolu k tomu pomohlo aj to, že sa mohol sústrediť iba na jeden cieľ. Tým mala byť pôvodne účasť v Lige majstrov, čo bolo logické pred sezónou, ale časom už bolo jasné, že je to titul. Toto slovo síce nechcel Rodgers spomínať a stále si spieval svoju pesničku o Lige majstrov, ale každému muselo byť jasné, že najneskôr v januári už myslel hlavne na prvenstvo, len nechcel svojich hráčov dostať pod tlak. A keďže nemusel svoje sily míňať v pohárovej Európe a v domácich pohároch tiež vypadol pomerne skoro, bolo jasné, že má oproti súperom veľkú výhodu.

A hon na jedného zajaca sa vypláca. Manchester City chytá všetkých zajacov za chvost, podobne Chelsea a Arsenal už je mimo k dnešnému dňu definitívne. Liverpool má kvalitu a hlavne šírku kádra prispôsobenú na iba jedny preteky, ale práve v tých zaberá majstrovsky. Titul síce ešte nemá, ale Škrtelovci by si ho zaslúžili, ukázali totiž toho najviac, už len dať tomu tú povestnú bodku.

V diskusii sa vyjadrite, dotiahne to Liverpool k titulu alebo ešte fatálne zaváha?