Main Content

La Voz de Galicia: Madridský denník verejne pošpinil Barcelonu!

sobota, 19. apríl 2014 09:06 | Autor: Jakub Vaverka

La Voz de Galicia: Madridský denník verejne pošpinil Barcelonu!
La Voz de Galicia: Madridský denník verejne pošpinil Barcelonu! | zdroj: © TASR

V stredu bolo na programe finále Copa de Rey, v ktorom skrížili zbrane Real Madrid a FC Barcelona. Zápas sa odohral vo Valencii, kde mal každý klub približne 20 000 fanúšikov. Samotný duel sa niesol v elektrizujúcej atmosfére, no po jeho konci sa viac diskutovalo o incidente v metropole Katalánska, ako o samotnom futbalovom stretnutí.

Ako informoval vo štvrtok ráno madridský denník Marca hráčov katalánskeho klubu po návrate do Barcelony čakalo pred Camp Nou tvrdé jadro ich fanklubu, ktoré malo hráčov napadnúť a urážať ich viacerými nevyberánymi slovnými spojeniami.

Po zverejnení tejto informácie sa ešte intenzívnejšie začalo špekulovať o tom, kam súčasna Barcelona kráča. Herný prejav mužstva je neuspokojivý, výsledky žiadne, Messi má údajne problémy s trénerom, FIFA zakázala klubu nakupovanie hráčov, a ešte k tomu sa jednému z najlepších tímov histórie otočili chrbtom aj ich vlastní fanúšikovia.

Zdá sa však, že s vernosťou fanúšikov voči Messimu a spol. to nebude až také katastrofálne. Denník La Voz de Galicia prišiel s odhalením, podľa ktorého madridský plátok, ktorého meno nechcela redakcia uviesť (pravdepodobne pôjde o Marcu, pozn.red), zaplatil fanúšikom Realu Madrid, aby si obliekli dresy a šály Barcelony a vyvolali konflikt s hráčmi Kataláncov. Každý z "hercov" v dresoch ich najväčšieho rivala dostal za túto službičku 50 eur.

Vyzerá to teda tak, že incident, ktorý otriasol s mnohými fanúšikmi Blaugranas,  je len vymodelovaný podvrh denníkom, ktorý sídli v Madride.

Rivalita medzi Barcelonou a Realom Madrid je obrovská a prenáša sa aj na mediálne pole. Denníky z hlavného mesta a Katalánska spolu po celý rok bojujú, no takýto prípad sa objavil prvýkrát. Nám, športovým fanúšikom sa to nebude počúvať ľahko, no v konečnom dôsledku ide len o futbal, a to čo predviedol tento denník kvôli vyššej čítanosti, je špinavosť. 

Podplateným fanúšikom sa čudovať nemožno, že tento „džob“ zobrali, veď kto by nechcel pomôcť k tomu, aby jeho rival padol na kolená. Na záver dodajme, že Barcelona už podala na madridské periodikum trestné oznámenie.