Main Content

Tenis-Fed: Kučovú nominácia prekvapila: "Na Bouchardovú môžu platiť slajzy" (3)

piatok, 18. apríl 2014 20:05 | Autor: TASR

Quebec 18. apríla (TASR) - Kanadská dvojka Alexandra Wozniaková a slovenská jednotka Jana Čepelová nastúpia v sobotu o 21.00 SEČ proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na tvrdom povrchu Latex-ite v Quebecu zmerajú sily kanadská jednotka Eugenie Bouchardová a slovenská dvojka Kristína Kučová, ktorá dostala prednosť pred Annou Karolínou Schmiedlovou. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Nedeľňajší program otvorí v priestoroch Laval University o 19.0O SEČ súboj tímových jednotiek Bouchardovej a Čepelovej, následne si skrížia rakety Wozniaková s Kučovou. V záverečnej štvorhre by za Kanadu mali nastúpiť Sharon Fichmanová s Gabrielou Dabrowskou, slovenský kapitán Matej Lipták nominoval pár Čepelová, Janette Husárová. Slovenský tím pricestoval do Quebecu bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej a Magdalény Rybárikovej.

Hrá sa s loptičkami značky Wilson US Open Regular Duty. Hlavnou rozhodkyňou bude Austrálčanka Donna Kelsová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Američan Jake Garner a Britka Fiona Edwardsová. Slovenky vo februári prehrali v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie v bratislavskom NTC s Nemeckom 1:3. Kanaďanky si v 1. kole II. svetovej skupiny poradili v Montreale so Srbskom 3:1.

Kučová nečakala, že ju kapitán Lipták postaví do úvodných dvojhier. "Prekvapilo ma, že v sobotu nastúpim ja. Zrejme zavážilo to, že Kája Schmiedlová v juniorskom veku s Bouchardovou dvakrát prehrala a mňa Kanaďanka nebude až tak poznať. Kapitán mi hovoril, že jej to môžem viac meniť, budem sa snažiť využívať slajzy a kraťasy. Urobím maximum pre úspešný výsledok. Bouchardová hrá dosť v kurte a ak chcem uspieť, musím sa dobre hýbať. Dôležité bude aj dobre returnovať," povedala pre TASR víťazka juniorky na US Open z roku 2007.

Podľa slovenského kapitána bude v Kanade potrebné získať minimálne dva body vo dvojhrách, jazýčkom na váhach môže byť štvorhra. "Som rád, že nám pomôže Janette Husárová, ktorá je výbornou deblistkou a mimoriadne skúsenou hráčkou. Štvorhra môže byť rozhodujúca. Pokiaľ ide o dvojhry, Janka Čepelová už v predchádzajúcich zápasoch vo Fed Cupe proti Srbke Bojane Jovanovskej či Češke Lucii Šafářovej ukázala, že vie hrať srdcom, je to bojovníčka. Na turnaji v Charlestone postúpila až do finále, čo bude pre ňu veľkou vzpruhou. Kanaďanky sa budú spoliehať na Bouchardovú, musíme si však dať pozor aj na Wozniakovú, ktorá má veľké skúsenosti z fedcupových zápasov. V minulosti bola v Top 20, vyhrala turnaj WTA a má potenciál," povedal Lipták ešte pred odletom slovenskej výpravy do zámoria.

Kanadský kapitán Sylvain Bruneau očakáva, že Slovenky budú napriek absencii troch opôr tvrdým orieškom. "Budú to ťažké a vyrovnané zápasy. Aj keď Slovenkám chýba Cibulková a ďalšie hráčky, stále je to silný tím. Mladé hráčky sa určite budú chcieť chopiť šance a využiť príležitosť. Nič nám nedajú zadarmo. Sme možno papierovými favoritmi, no rozhodne sa až na kurte," povedal Bruneau pre oficiálnu stránku Kanadskej tenisovej federácie.

baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

sobota 21.00 SEČ:

Alexandra Wozniaková - Jana Čepelová, Eugenie Bouchardová - Kristína Kučová

nedeľa 19.00 SEČ:

Bouchardová - Čepelová, Wozniaková - Kučová, Sharon Fichmanová, Gabriela Dabrowska - Čepelová, Janette Husárová

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas kanadského kapitána