Main Content

Slovenský hokej ukázal svoju neschopnosť

pondelok, 14. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Slovenský hokej ukázal svoju neschopnosť
Slovenský hokej ukázal svoju neschopnosť | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Príprava slovenskej hokejovej reprezentácie vstúpila do zápasovej časti, počas ktorej sa začína formovať mužstvo, ktoré by nás malo reprezentovať v Bielorusku na druhom vrchole sezóny. V tomto čase začala aj finálová séria play-off  hokejovej Extraligy, keď si to medzi sebou rozdávajú dve najlepšie kluby súťaže. Reprezentácia a finále domácej súťaže sú dve vrcholné podujatia u nás, ktoré zaujímajú slovenských fanúšikov, lenže namiesto toho, aby sa tešili na obe, museli si vyberať čomu dajú prednosť.

Je naozaj neskutočné, čo dokázali vyrobiť zostavovatelia domáceho hracieho kalendára. Naplánovať zápas reprezentácie a extraligové finále nielen na ten istý deň, ale dokonca aj na tú istú hodinu, je umenie, umenie totálnej neschopnosti. Namiesto toho, aby náš hokej predával dva svoje vrcholné produkty, tak si robia navzájom konkurenciu. Som zvedavý, čo na to hovoria sponzori, ktorí takto nemôžu byť prezentovaní v plnej miere. Ja byť na ich mieste, žiadam refundáciu o danú čiastku. Ale v prvom rade nejde o peniaze, ide o fanúšikov.

Len tak v rýchlosti som preletel oficiálne stránky zväzu a Extraligy, opravte ma ak sa mýlim, ale nikde som nevidel ani len strohé ospravedlnenie za vzniknutý problém. Čo si má fanúšik o tom myslieť? To sa akože nič nestalo? Jedine RTVS na to reagovala, ktorá si to všimla pri zostavovaní svojho programu už v predstihu, chcela to vyriešiť, ale vtedy všetci semifinalisti súťaže jednoznačne nesúhlasili s posunutím 3. finále na 14:30. RTVS sa ospravedlnilo, logicky uprednostnilo reprezentáciu a dokonca z 3. finále urobilo aspoň malý priamy prenos jednou kamerou po skončení hlavného chodu dňa v Bratislave. Ale toto médium je to posledné, ktoré by sa malo kajať.

Slovenský hokej ako celok iba potvrdil, že v ňom pracujú neschopní ľudia. Nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, určite v ňom je aj zopár schopných ľudí, ale tí, čo za toto môžu, by sa mali spakovať a prestať brzdiť jeho rozvoj. Ak niekomu robí problém sa pozrieť do kalendára a vidieť kolíziu termínov, tak ako potom môže urobiť niečo strategické, čo by mohlo zabrániť pádu nášho hokeja?

Neviem či ste to zaregistrovali, ale teraz cez víkend naše ženy vypadli do C-kategórie MS, pritom pred 4 rokmi boli na ZOH. Áno, aj toto je možné, v slovenskom hokeji určite! Ten živorí, stráca na kredite a ešte ani nedokáže urobiť niečo pre fanúšikov a tým aj pre seba. SZĽH, Prohokej a účastníci Extraligy – menovite semifinalisti – strelili ste si pekný vlastný gól, gratulujem, taký sa často nevidí.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na kolíziu termínov?