Main Content

Ako Kompany Škrtela za kráľa korunoval

nedeľa, 13. apríl 2014 17:37 | Autor: Jakub Mihálik

Ako Kompany Škrtela za kráľa korunoval
Ako Kompany Škrtela za kráľa korunoval | zdroj: © TASR

Dnes odohrali dva najlepšie tímy Premier League, Liverpool a Manchester City, veľmi dôležitý zápas, ktorý mal veľa napovedať do bojov o titul. Zápas dvoch odlišných polčasov veľa napovedal nielen o bojoch o titul, ale aj o jednej, pre Slovákov, potešiteľnej veci.

Komentár Jakuba Mihálika

Zdalo sa, že ako zázrakom majú Citizens opäť titul vo svojich rukách. Po prvom polčase zápasu Liverpool – Manchester City by si na modrý tím z Manchestru nevsadil nikto. Poľavenie z úvodu druhého polčasu zo strany domácich však opäť vrátilo City do hry o body, čo by im dalo ešte väčšiu výhodu do bojov o titul. Priepustný ľavý kraj obrany a vlastný gól obrancu pravého boli pre Pellegriniho zverencov vykúpením z prvopolčasového marazmu. 

City v prvom polčase akoby nejavili prílišný záujem o súboj, ktorý podľa mnohých má rozhodnúť o titule. Liverpool bol hladnejší po úspechu, odhodlanejší pobiť sa o výsledok, lepší vo všetkých smeroch. Práve zarputilosť im nakoniec dnešné stretnutie vyhrala. A katapultovala na čelo stávkových kancelárií pri odhadoch víťaza Premier League. Po dnešnom výkone, zaslúžene.

Okrem príbehu majstrovského sa dnes na Anfield Road písal aj príbeh iný. Dlhé mesiace sa na Britských ostrovoch vedú diskusie o tom, či je najlepším stopérom Premier League Vincent Kompany, alebo Martin Škrteľ. Sú totiž jednoznačnými lídrami defenzívy dvoch najlepších celkov anglickej najvyššej súťaže. Dnešný zápas dal špekulantom príležitosť konečne porovnať oboch v priamom súboji. 

Nebudeme skromní. Na celej čiare vyhral náš reprezentant. Belgický kapitán Citizens najprv neustrážil práve Škrteľa pri góle na 2:0.A keď sa lámal chlieb za stavu 2:2, „opora“ City darovala domácim gól odkopom, ktorý nepredvedie ani žiačik. Na druhej strane, Škrteľ bol pevný, spoľahlivý, gólový a prefíkaný, keď ešte aj ruku v pokutovom území zahral na perfektný obranný zákrok. Tento presný zásah po chybe Kompanyho môže vyjsť modrý tím veľmi draho. Z pozície jednoznačného favorita na zisk titulu totiž vďaka tomuto gólu padli do pozície, v ktorej už musia oni naháňať vedúcu dvojicu. Ak totiž dnes Chelsea vyhrá, City budú aj po výhrach v zápasoch, ktoré ešte majú oproti súperom k dobru, v nevýhode .

Tenká je hranica medzi titulom v anglickej súťaži. Či už ide o titul majstrovský pre tímy, alebo titul individuálny.O ten druhý Kompany v dnešnom zápase prišiel.A jeho spoluhráči sa budú musieť v neveľmi početnom zvyšku  sezóny snažiť, aby jeho minela neznamenala aj stratu titulu majstrovského.